Klik venligst
SPORT 2022-12-31 KL. 07:02

LTIK basen i LT-laget 2022

Av Johan W Jönsson

LT-laget 2022 (4-4-2):

LTIK basen i LT-laget 2022
LT-laget upplaga 2022 bjuder på en klassisk 4-4-2-uppställning med bra tyngd i anfallet. Foto: LT

Målvakt:

Adrian Sirbu, Lilla Tjärby IK

Stabil, säker och helt orädd målvakt med pondus. Hög högstanivå som bara behövts plockas fram vid ett fåtal men viktiga tillfällen under säsongen.

Högerback:

Adam Johansson, Lilla Tjärby IK

Lojal lagspelare med stor arbetskapacitet och funktionell teknik. Rapp och bra passningsfot. Allround spelare som är användbar på flera olika positioner.

Mittback:

Nikola Trubarac, Genevad/Veinge IF

GIF/VIF:s bästa spelare under säsongen. Är egentligen innermittfältare men spelade motvilligt mittback och gjorde det lysande. Rutinerad spelare som med sin smarthet ofta såg till att vara skillnaden mellan vunna och tappade poäng.

Mittback:

Daniel Hellsten, Lilla Tjärby IK

Troligtvis LTIK:s bästa spelare under säsongen. Smart, placeringssäker, god teknik. 37-åringen höjer hela laget med sin närvaro. Tränare Mats Johansson tycker inte att jämförelsen med ett fint vin är fel.

Vänsterback:

Albin Johansson, Lilla Tjärby IK

Lojal lagspelare med stor arbetskapacitet och funktionell teknik. Stark i kroppen och bra på huvudet. Lika bra i backlinjen som på mittfältet och i anfallet.


Lilla Tjärby IK:s Albin och Adam Johansson tar hand om ytterbacksplatserna i LT-laget. Båda har varit med tidigare. Men då som mittback respektive innermittfältare. Tvillingarna kan spela överallt. Foto: Johan W Jönsson


Höger yttermittfältare:

Patrik Landström, Lilla Tjärby IK

Jobbig spelare att möta. Löpvillig, kvick med lurigt förstatillslag som är förrädiskt för motståndaren. Gör många viktiga mål. 17 stycken totalt i serien.

Innermittfältare:

Simon Svanberg, Ysby BK

Är Ysby BK:s hjärta. Hög lägstanivå, löpstark, bra på huvudet och på att ta bollen framåt i planen. Viktig på YBK:s centrala mittfält.

Innermittfältare:

Noak Pettersson, Genevad/Veinge IF

En av kommunens bättre spelare år efter år. Dominerar från sin mittfältsposition i varje match. Har ett stort spel i sig som egentligen hör hemma på högre nivå. Bomullsfötter – mycket bolltrygg.

Vänster yttermittfältare:

Rasmus Liedman, Ysby BK

Fin serve vid fasta situationer. Har stått för många poäng under säsongen. Laglojal och påhittig spelare som kommer bli ännu bättre när han anpassar sig till det enklare och mer raka spelet i sexan.

Anfallare:

Fidan Thaqi, Skogaby BK

Rapp tekniker som varit bäst var han än spelat. Inledde som mittback och avslutade som forward. Lurig, lojal och målfarlig spelare. Mycket sevärd.

Anfallare:

Victor Johansson, Lilla Tjärby IK

Har blivit rörligare och jobbar hårdare för laget än tidigare. Kommer också oftare själv till bra avslutslägen. Stark och jobbig att möta i boxen. Fyra i skytteligan med sina 19 mål.

Avbytare:

Casper Carlsson, Kornhult/Hishult FF

Mittback som är vinnarskalle ända ut i fingerspetsarna. En riktig lagspelare som stuckit ut i K/HFF under säsongen.

Dylan Ledborn, Hasslövs IS

Snabb och brytsäker mittback som aldrig tvekar att gå in i en närkamp för att vinna boll. En klippa längst bak i HIS lag. Bra blick för spelet, hamnar sällan fel och levererar alltid på topp.

Albin Nilsson, Ränneslövs GIF

Löpstark mittfältare som alltid ger max. En box till box-spelare som är bra i båda riktningarna. Har ett stort engagemang såväl på som utanför plan. En riktig lagspelare.

Oskar Hemhagen, Lilla Tjärby IK

Slitstark tekniker som bidragit oavsett om han spelat på mitten eller längst fram. Missade ett gäng matcher i somras på grund av arbete. Ett monster i presspelet.

Victor Norberg, BK Walldia

Teknisk och spelbegåvad talang med fint driv och passion till sitt fotbollsspelande.

Läs mer:

Plogens krönika

LT-laget 2021

Plogens krönika 2021