Klik venligst
SKOLA 2021-11-05 KL. 09:00

HBK besökte skola för ”Kompissnack”

Halmstads BK har varit i Hishultsskolan för ”Kompissnack”. Efter ett digitalt möte kom HBK:are till skolan för att slutföra projektet. Det var förväntansfulla elever som fick bekanta sig med målvakten Malte Påhlsson och dessutom skjuta straffar på honom.

HBK besökte skola för ”Kompissnack”
Årskurs 3-4 vann utmaningen och fick en signerad matchboll. Bild: privat

– Det var för ungefär en månad sedan som mellanstadiebarnen hade Teamsmöte med HBK-målvakten Malte Påhlsson samt Robert Nilsson som jobbar för HBK, berättar läraren Karolina Evald.

Eleverna hade förberett frågor som handlade om alltifrån fritidsintressen, skostorlek och hur ett lag som HBK tar hand om en ny lagkamrat.Efter frågestunden fick eleverna tillsammans med sina mentorer bestämma en utmaning som skulle genomföras vid den fysiska träffen med HBK:arna. Det viktigaste med utmaningen var att alla skulle få vara med. Det slutade med en tävling i att ingen skulle känna sig utanför mellan årskurs 3-4 och årskurs 5-6.
– Varje dag fick eleverna sätta ”betyg” i hur deras dag hade varit. ”Bra”, ”sådär” eller ”dålig”. Vinnarna i tävlingen blev tillslut årskurs 3-4 och priset var en signerad matchboll, säger Evald.

– En annan utmaning var även att ha ett bra klimat i omklädningsrummet vid idrottslektionerna och det fixade klasserna mycket bra, fortsätter hon.


Spel stod också på agendan vid HBK:s besök på Hishultsskolan. Bild: privat


Under träffen med Malte och Robert från HBK fick Hishultseleverna bland annat kicka boll, springa stafett och hitta på en hejaramsa.
 – Eleverna var väldigt förväntansfulla och tyckte att det var mycket spännande. De fick även spela en match och som avslutning lägga straffar på Malte, säger Karolina.

För Hishultsbördige Robert Nilsson kändes träffen på hans egen gamla skola lite extra gott i hjärtat. Robert spelade själv i HBK när han var yngre och nådde spel med B-laget.
– Kompissnack är ett viktigt men framförallt inspirerande samhällsengagemang för oss inom HBK, säger “Robban” och fortsätter:
– Dels handlar det om att faktiskt se hur populära våra spelare är. Tack vare det är deras röst viktig för eleverna. Det i kombination med stöd från Mind gör helheten stark.

Robert Nilsson menar att Halmstads BK vill uppmuntra till gemenskap, gemenskap genom föreningsliv och lyfta frågor kring hur en bra kompis ska och bör vara.
– Därför ska personal och spelare från klubben i samarbete med våra socialpartners göra regelbundna besök i skolor och föreningar, säger han.


Straffar på HBK-keepern Malte Påhlsson var ett populärt inslag. Bild: privat


Vid besöken öppnas det upp för diskussioner om kompisskap, klimatet, mobbning och psykisk hälsa, till exempel. HBK vill även öppna upp för möjligheten till läxhjälp.
 – Barn, föräldrar och lärare får alltid möjlighet att ställa frågor om vår verksamhet och hälsa samt mingla och fotas med spelare och, givetvis, spela lite boll, avslutar Nilsson.


Text & Foto: Johan W Jönsson