Klik venligst
SAMHÄLLE 2021-11-02 KL. 15:00

Hon startar upprop mot LSS-beslut

Laholmaren Anne Kjerstin Löfstedt Schulz menar att politikerna i socialnämnden tappat förståndet och borde fundera på att avgå. Hon startar nu en namninsamling i protest mot de, enligt henne omänskliga LSS-beslut som fattats. "Jag orkar inte se det här eländet längre och hoppas att jag har folket med mig".

Hon startar upprop mot LSS-beslut

Laholmaren Anne Kjerstin Löfstedt är så upprörd över socialnämndens beslut att hon beslutat sig för att starta en namninsamling. Hon utesluter inte heller regelrätta manifestationer utanför Stadshuset tills politikerna tagit sitt förnuft till fånga.

Laholms Tidnings artiklar kring systrarna Bengtssons öden med kraftigt neddragna assistanstimmar har berört laholmaren Anne Kjerstin Löfstedt Schulz djupt. När hon kontaktar LT säger hon att det är dags för alla medborgare att ta sitt samhälleliga ansvar och ifrågasätta de beslut som fattats av socialnämnden.
Anne Kjerstin är kritisk mot att de redan mest utsatta grupperna i samhället får det sämre när kommunen ska spara pengar.
– Det här handlar inte bara om systrarna Bengtsson utan gäller såklart även alla andra ärenden. Men när inte de som styr och ställer i Laholms kommun gör ett skapandes dugg måste vi vanliga medborgare resa oss upp och reagera för att sätta stopp för det här. De här människorna har rätt till samma liv som vi andra, säger hon.

Anne Kjerstin och två ytterligare personer har precis satt i gång med planering för att starta en namninsamling för att förmå politikerna att förändra sin syn och fatta mänskligare beslut.
Hon säger att hon vill komma i kontakt med fler personer som kan hjälpa till med att administrera listorna.
– Jag begriper inte varför inte politikerna är mer intresserade av att ta bra beslut för de här människorna? Politikerna borde sluta gömma sig i Stadshuset och ge sig ut i verkligheten och på plats träffa och följa hur de här människorna har det i sin vardag. Att de inte gör det förvånar mig, säger Anne Kjerstin.

Löfstedt Schulz har själv tidigare varit politiskt aktiv för Moderaterna men har idag inga politiska uppdrag. Hon tycker att det är skamligt att politikerna som sitter i socialnämnden inte agerar för en förändring.
– Politikerna verkar inte förstå att de är valda av folket. De ska föra folkets talan, annars ska de inte sitta där. Frågan är om de inte borde fundera på att avsäga sig sina uppdrag, säger Anne Kjerstin.

Ni ska nu starta en namninsamling, är det aktuellt med andra metoder?
– Vi börjar med det och så får vi se om det räcker. Gör det inte det är jag öppen för att anordna en manifestation, antingen här utanför Stadshuset eller på torget. Jag orkar inte se det här eländet längre och hoppas att jag har folket med mig, säger Anne Kjerstin Löfstedt Schulz.

Text: Rickard Gustafsson