Klik venligst
SAMHÄLLE 2021-11-07 KL. 11:00

Älgkrock på kustväg – inga personskador

Laholmspolisen fick motta inte mindre än sex anmälningar av viltolyckor på ett dygn. Däribland en bilist som krockade med en älg mitt i ett bostadsområde i Mellbystrand.

Älgkrock på kustväg – inga personskador
Pressbild: Älgskadefondsföreningen

När höstmörkret sänker sig och jakttiden infaller sätter sig de vilda djuren i rörelse. Inte sällan innebär det problem i trafiken. Laholmspolisen har fått inrapporterat inte mindre än sex trafikolyckor på ett dygn där fordon kolliderat med älg, rådjur och vildsvin.
Inga personskador rapporteras från olyckorna som inträffat på riksväg 15 nära Skogaby och Knäred samt i Våxtorp på riksväg 15.

I Mellbystrand har det på senare tid varit viss uppståndelse, i sociala medier, kring älgar som varit synliga inne i villaområden. En av dessa älgar figurerade i en olycka på Fasanvägen där en bilist krockade med det stora djuret.
– Framrutan blev rejält intryck och det blev skador på fronten, säger Christer Andersson på Laholmspolisen.
Älgen klarade sig med livet i behåll och försvann efter kollisionen i riktning mot Mellbystrandsskolan och jägare kallades in för eftersökning.

– För ungefär en månad sedan fick vi in samtal från Mellbystrand om älgar i området vid Hökafältet som uppträtt aggressivt, men inga samtal nu på slutet, säger Christer Andersson.