Klik venligst
NYHETER 2023-11-09 KL. 15:56

Ny lottovinnare i Laholm kammade hem över en miljon

Av Johan W Jönsson

Blixten slår inte ner på samma ställe sägs det. Men i Laholm gör den det. Nyligen berättade LT om en turgubbe som kammade hem 1 miljon på Lottos andra chansen. I dragningen efter prickade en ny laholmare in sju rätt på Lotto 2 och vann 1,7 miljoner.

Ny lottovinnare i Laholm kammade hem över en miljon
Mannen frå Laholm vann 1,7 miljoner på Lotto. Foto: Svenska Spel

Andrachansen vinnaren hade lämnat in sin rad på Maxi i Mellbystrand. Han trodde att någon skämtade med honom när han fick reda på att han vunnit.

Ungefär samma känsla infann sig för den laholmare som vann 1,7 miljoner på ordinarie lottodragning. Han trodde att vinsten bara var en dröm.

- Jag var tvungen att kolla igen på morgonen för att se så att det inte bara var en dröm, berättar vinnaren, som önskar att vara anonym, för Svenska Spel Tur.

Mannen, som är i 50-årsåldern, var först inte helt enkel att få fatt i. När Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör ringde för att gratulera till vinsten gick signalerna fram obesvarade.

- Jag svarar vanligtvis inte på okända nummer, men när jag såg att det var Svenska Spel som hade ringt tänkte jag att det måste vara stort, berättar vinnaren, som svarade till slut.

- Under kvällen kom det en del tårar, jag och min fru var nog lite i chock, fortsätter mannen och berättar att vinsten på 1 702 858 kronor ska gå till köksrenovering och semester med familjen.

Han förklarar att huset behöver sig en uppfräschning och att ett nytt kök är det första han och hans fru vill göra. Det blir även födelsedagsfirande av dottern på Sicilien till sommaren.

Den här gången fick ingen spelbutik glädjas med vinnaren. Detta då den nyblivna miljonären spelade sina rader på Svenska Spel Turs hemsida.