NYHETER 2024-01-15 KL. 11:25

Man klämdes till döds under lastmaskin

Av Rickard Gustafsson

En man i 50-årsåldern har avlidit efter en olycka på en gård i Edenbergatrakten. Enligt polis och räddningstjänst hittades mannen fastklämd under en lastmaskin. Trots intensiva försök att återuppliva mannen gick hans liv inte att rädda.

Man klämdes till döds under lastmaskin
En man fördes med ambulans till sjukhus under söndagskvällen men hans kunde inte räddas. Foto: Bildbyrån

Det var vid 19.20-tiden på söndagskvällen, den 14 januari, som SOS Alarm mottog ett samtal om en arbetsolycka på en hästgård i Edenberga.

Två polispatruller samt räddningstjänsten var snabbt på plats och hittade mannen i ett skogsparti på baksidan på gården.

– Mannen var fastklämd under en typ av lastmaskin, en typ av minigrävare med gripklo. Den var väldigt tung och vi var fyra poliser och två brandmän som för hand lyckades lyfta fordonet tillräckligt mycket för att få ut mannen, säger räddningsledaren Andreas Randevik, på räddningstjänsten i Laholm.

Genast satte blåljuspersonalen i gång med hjärt- och lungräddning.

– Han hade ingen puls och var inte kontaktbar under hela räddningsinsatsen. Vi fick ingen respons på HLR men fortsatte med det tills ambulansen kom, säger Andreas Randevik.

Mannen fördes till sjukhus, men tidigt på måndagsmorgonen meddelade polisen att mannen hade avlidit till följd av sina skador. Anhöriga är underrättade om dödsfallet.

Enligt polisen ska något ha gått snett i samband med lyft och förflyttning av höbalar och en utredning om en arbetsplatsolycka har inletts. Lastmaskinen har tagits i beslag för undersökning.