Klik venligst
FÖRETAGANDE 2023-02-27 KL. 16:45

Kryddhuset lämnar Laholm trots bra affärer

Av Johan W Jönsson

Kryddhuset i Laholm öppnade vid Hästtorget i början av året. Mindre än två månader senare lämnar Ahmad Abdulkhader för att istället öppna i Halmstad. ”Planen var att ha två butiker. Men jag får tyvärr inte ihop tiden. Det är jättetråkigt att lämna Laholm!”, säger Ahmad.

Kryddhuset lämnar Laholm trots bra affärer
Ahmad Abdulkhader flyttar sitt populära kryddhus från Laholm till Halmstad efter mindre än två månader. Foto: Johan W Jönsson/arkivbild

Ahmad kom till Sverige från Syrien på grund av kriget. Han hamnade i Laholm, blev förtjust i staden vid Lagan och känner sig som laholmare.

Han lyckades dock inte få tag på en lägenhet här och flyttade till Halmstad. Nu gör hans uppskattade kryddbutik samma flytt.

– Det här var verkligen inte planen! Min tanke var att öppna på två platser. Men jag får inte ihop tiden. Jag bor i Halmstad och har min familj där, säger Ahmad.

– Ekonomiskt gick det jättebra i Laholm! Jag kände att jag fick stöd både från privatpersoner och från företag. Jag har haft mycket kunder, fortsätter han.

Den 1 mars öppnar Kryddhuset Halland på Hemmansvägen 1 i Halmstad. Då blir det istället halmstadborna som får nära till Ahmads unika kryddbutik.

– Det blir inte alltid som man tänkt. Samtidigt har jag hittat en jättelämplig lokal i Halmstad nära mitt hem och för samma hyra som i Laholm. Så det känns bra!

Ahmads hjärta bankar fortfarande varmt för Laholm och han utesluter inte en återkomst i framtiden. Samtidigt lovar han gratis leveranser till Laholm och rabatt till laholmare.

– Jag fixar leveranser och kan skicka på posten. Laholm är speciellt för mig så jag kommer att ge rabatt till laholmarna. Jag är jätteledsen att jag lämnar Laholm för andra gången.

Butikslokalen vid Hästtorget blir inte tom länge. Ahmad berättar att den nya hyresgästen redan varit och besökt lokalen. Det kommer bli kiosk där. Tillstånden avgör när den kan öppna.

Läs mer:

Ahmad vill krydda laholmarnas tillvaro


Ahmads hjärta klappar för Laholm och han lovar leveranser hit. Dessutom ska laholmare som kommer till Halmstad och handlar av honom få rabatt. Foto: Johan W Jönsson/arkiv