Klik venligst
FÖRENINGSLIV 2024-06-26 KL. 14:28

Många vill vara med på kalaskul i Laholm

Av Johan W Jönsson

På lördag återkommer Lagakalaset för tredje året. Det blir en fullspäckad familjedag för hela familjen och fler än någonsin vill vara med på evenemanget. Det blir en lekfull dag med något för alla, berättar Elsa Olsson som är kalasgeneral ihop med Tanja Olsson Öhrn.

Många vill vara med på kalaskul i Laholm
Fler än någonsin har anmält intresse för att vara med på årets Lagakalas som arrangeras av Attraktiva Laholm. Foto: Erika Wahlsten/arkiv

Det är den ideella köpmannaföreningen Attraktiva Laholm som står bakom eventet. Laholms Kommun och Laholms Sparbank är med som samarbetspartners.

– Det är en dag då vi vill visa upp Laholm från sin bästa sida. Det blir gotteknallar, föreningar som ställer ut, utvisningar och prova på-aktiviteter, berättar Tanja och Elsa.

Bankens sponsrar ansiktsmålning för alla barn och Stäme lantbruk kommer köra med sin traktor och djurvagn, som är ombyggd till ”sightseeing-vagn” (eller kosafarivagn).

På biografen kommer det vara möjligt att spela e-sport på storbildsskärmen, det är ett samarbete med den nya e-sportföreningen Laholms E-sportförening.

– Laholm är en händelserik stad med ett brett utbud och självklart kan man både fika och äta gott hos stadens restauranger och fik, säger Tanja.

– Dessutom höjer butikerna i stadskärnan stämningen med erbjudande, författarsigneringar, tävlingar och andra kalaskul jippon, fyller Elsa i.

Det blir också världspremiär för en riktig Skrattjakt. Ett samarbete mellan Laholms Tidning och Attraktiva Laholm där laholmarna själva står för skämten.

Det kommer att placeras ut skämt som laholmarna har skrivit på olika ställen i stan. Efter att alla skämt hittats ska man rösta på det som man tyckte var roligast.

Att Laholmarna gärna kommer när det är aktiviteter på stan är känt och något som de båda kalasgeneralerna bekräftar. I år har fler än någonsin visat intresse att vara med.

– Jag som inflyttad har aldrig varit med om ett så starkt lokalt engagemang någon annanstans jag bott. Det är häftigt! Det är också roligt att så många föreningar hjälper till.

– Lagakalaset är ett stort evenemang, jag tror inte att vi i Attraktiva Laholm hade kunnat få ihop ett så här fint program på egen hand, säger Tanja och får medhåll av Elsa.

Läs mer:

Skrattjakt på gång under Lagakalaset

Lagakalaset kommer tillbaka för tredje året i följd. Här en bild från förra årets kalas. Foto: Erika Wahlsten/arkiv