Klik venligst
NYHETER 2023-09-15 KL. 12:39

Skadegörelsen på förskolor fortsätter

Av Johan W Jönsson

Det har varit upprepad skadegörelse på Ängskulla förskola i Veinge. Även Katthult i Lilla Tjärby har varit utsatt och nu även Regnbågens förskola i Genevad.
– Det verkar vara platser där ungdomar samlas. Med fler vuxna i rörelse vid förskolorna på kvällar och helger lär skadegörelsen minska, säger Dan Larsson vid Laholmspolisen.

Skadegörelsen på förskolor fortsätter
Skadegörelsen vid olika skolor och förskolor bara fortsätter. Polisen vill gärna ha in tips. Foto: Bildbyrån

LT har vid upprepade tillfällen skrivit om skadegörelse vid olika förskolor i kommunen. Områdena tycks vara tillhåll för ungdomar på kvällar och helger.

På Regnbågen i Genevad har lekbord i lekstugan tagits sönder, stenplattor har slagits sönder på gården och det har slitits upp nyplanterade växter.

– Det har varit rätt mycket skadegörelser vid skolor och förskolor. Tyvärr så verkar det bli lite tillhåll för ungdomar som inte har något bättre för sig, säger Larsson.

Han ber folk i byarna att vara uppmärksamma och att kontakta polisen om de ser folk som beter sig lilla vid skolor eller förskolor.

– En enkel grej att som vuxen ta sin promenad med hunden förbi ett förskoleområde är sådant som kan vara störande för de som uppehåller sig där, säger Larsson.