NYHETER 2022-04-25 KL. 18:08

Lena vann bil på Bingolotto - för andra gången

Av Johan W Jönsson

Lena Mattsson från Laholm vann en bil på Bingolotto för nio år sedan. Nu var det dags igen. Förfarandet var detsamma och turen var åter på Lenas sida. ”Att vinna en bil till… Hur kan det vara möjligt? Men det är det ju”, skrattar Lena.

Lena vann bil på Bingolotto - för andra gången
Lena Mattsson och hennes man Mats har spelat Bingolotto i 20 år. På nio år har Lena vunnit två bilar. Foto: Johan W Jönsson

Lena och hennes man Mats spelade som vanligt Bingolotto på söndagskvällen. Lena fick bingo på sin lott och vann 100 kronor. Hon chansade, ringde in och kom fram.

– Jag kom fram på första signalen. Annars brukar man få hålla på och ringa några gånger. Får vi bingo så brukar vi prova men det var längesedan vi kom fram, säger Lena.

Efter samtal med telefonist och lite väntan hamnade Lena i direktsändning i studion hos programledaren Stefan Odelberg. Där fick hon välja ett nummer på en stor bingobricka.

– Jag fick välja ett nummer mellan ett och 75. Jag valde nummer 23. Det är min mans födelsedatum och det var lyckosamt, skrattar Lena.

När hon kom fram för nio år sedan valde hon sitt eget födelsedatum - nummer sex. Även den gången vann hon en bil. Då en Volkswagen Pasat. Nu blev hon ägare till en T-Cross.

– Jag jublade rakt ut. Man tror ju inte att det är riktigt sant. Det är helt otroligt! Inte minst med tanke på att jag redan vunnit en bil sedan tidigare, säger Lena.

Volkswagen T-Crossen är värd 245 000 kronor. Pasaten som Lena vann senast byttes in för några år sedan. Nu har paret Mattsson en annan Volkswagenbil.

– Men det började bli dags att byta den också. Så detta var helt perfekt. Vi säljer den vi har nu och behåller den nya, skrattar Lena.

Det brukar ta tre, fyra månader innan bilen kommer. Lena har ju viss vana och vet hur det går till.

– Vi får kontakta närmsta återförsäljare och välja färg och så. Sedan kan man välja till om man vill ha något extra som dragkrok och så får man betala för det själv.

Hur känns det att vinna igen?

– Det känns jättebra! Jag har hört att det har varit personer som först vunnit en bil och sedan en till några år senare. Men det trodde jag ju aldrig skulle hända mig, avslutar Lena Mattsson.


Programledaren Stefan Odelberg på Bingolotto i samtal med Lena Mattsson från Laholm. Foto: Johan Carlén, Folkspel