NYHETER 2022-07-15 KL. 16:06

Hallands bästa rastplats finns i Snapparp

Av Johan W Jönsson

Rastplatsen i Snapparp är bäst i Halland. Det har Riksförbundet M bestämt. Susedalen har vunnit de senaste åren men nu är rastplatsen i Laholm bäst igen.

Hallands bästa rastplats finns i Snapparp
Vacker vy möter den som stannar i Snapparp. Det är dock inte därför rastplatsen utsetts till Hallands bästa. Foto: Johan W Jönsson

Rastplatsen i Snapparp har vunnit fler gånger tidigare. Den är vackert belägen vid Lagans mynning men i det här fallet är det andra faktorer som avgör.

Det är tillgänglighet, trygghet, utrustning, funktionalitet och skötsel som avgör. Flera punkter gås igenom och betygssätts vid två inventeringar per år och sedan koras en vinnare.

”Trygga och välskötta rastplatser är viktiga för trafiksäkerheten eftersom de inbjuder till att ta pauser. En trött förare är lika farlig som en onykter förare", skriver man på msverige.se.

Susedalen i Falkenberg är också en välskött rastplats. De tre senaste åren har den blivit utsedd till den bästa i Halland. Även Snapparp har vunnit förr.

Terranor heter företaget som är ansvarigt för driften av rastplatsen i Snapparp. Det är den lokala entreprenören KaJos städ som sköter toalettstädningen.


Det är inte första gången som rastplatsen i Snapparp blivit utsedd till länets bästa. Foto: Johan W JönssonDet är ordning och reda på rastplatsen i Snapparp. Det är en del i att den nu blivit utsedd till Hallands bästa. Foto: Johan W Jönsson


Fakta:

Här är bästa rastplatserna i Sverige län för län

Uppsala: Mora Stenar
Stockholm: Stora Väsby
Västerbotten: Vojmån
Norrbotten: Jävre Södra
Södermanland: Sillekrog
Östergötland: Vida Vättern
Jönköping: Hörle södergående
Kronoberg: Innaren
Kalmar: Botorpström och Långsjön
Gotland: Träffpunkt Gotland
Blekinge: Senoren
Skåne: Ekerödsrasten och Stoby
Halland: Snapparp
Västra Götaland: Ljungskile
Värmland: Ransäter
Örebro: Björnfallet
Västmanland: Högsjön
Dalarna: Långsjön
Gävleborg: Näsbysjön
Västernorrland: Skuleberget
Jämtland: Strömsund

Källa: Riksförbundet M Sverige