NYHETER 2022-08-01 KL. 14:51

Dödsolycka på riksväg 24

Av Rickard Gustafsson

På söndagsförmiddagen inträffade en allvarlig singelolycka på riksväg 24 utanför Våxtorp. Föraren, en man i 80-årsåldern, fördes med allvarliga skador till sjukhuset i Halmstad där han under natten till måndag avled. Polisen har nu inlett en olycksutredning.

Dödsolycka på riksväg 24
Den 79-årige mannen avfördes i ambulans med allvarliga skador efter olyckan på riksväg 24 utanför Våxtorp. Foto: Arkivbild

Vid 11.30-tiden på söndagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en olycka som inträffat på riksväg 24 utanför Våxtorp.

Enligt Laholmspolisen handlar det om en singelolycka där föraren ska ha rammat ett antal reflexstolpar innan fordonet hamnade i diket. Föraren av bilen var en 79-årig man hemmahörande i Småland.
– Han avfördes i ambulans till Halmstads sjukhus med allvarliga skador, säger Christer Andersson.

Under söndagseftermiddagen och kvällen fick mannen vård för sina skador, men enligt polisen ska mannen ha avlidit under natten till måndag.
– De anhöriga har kontaktats och olyckan kommer nu att utredas, säger Christer Andersson.

Andersson berättar att det inte finns några misstankar om att mannen skulle kört påverkad utan misstänker att det kan handla om ett sjukdomsfall. Initialt skrevs en polisanmälan om vårdslöshet i trafik, men av förklarliga skäl är den anmälan nedlagd.

Polisen kommer dock att försöka utreda olycksorsaken.
– Bilen har tagits i beslag och ska undersökas för att se om fordonet hade något fel. Sen får obduktionen visa om man kan avgöra och fastställa dödsorsaken, säger Christer Andersson.