FÖRETAGANDE 2022-06-30 KL. 19:45

Pubens nya uteservering har öppnat

Av Johan W Jönsson

Det tog lite tid att få bygglov men nu har Stadshotellets pub ”The Golden Pearl” fått upp sin uteservering. Därmed dubblar de nästan sina utomhusplatser. ”Det känns väldigt bra! När det är fint väder vill folk inte sitta inne”, säger krögaren Magnus Pellbring.

Pubens nya uteservering har öppnat
Magnus Pellbring som driver Stadshotellet och puben ihop med sin fru Helle njuter av en kall Loka på den nya uteserveringen. Foto: Johan W Jönsson

Alling är klart. Så när som på den nya dörren som är specialbeställd från Elitfönster. Den kommer inom det närmaste. Midsommarhelgen smygöppnades uteserveringen med utsikt över Lagan.

– Gästerna har varit väldigt positiva hittills. Fördelen är att den här uteserveringen uppskattas mycket även av våra frukostgäster. Det blir naturligt att sätta sig här, säger Pellbring.

– En annan fördel är den vackra utsikten samt att det är öppet och att solen inte ligger på hela dagen. Den inglasade uteserveringen kan bli som ett växthus, säger Magnus.

Över trädäcket går det att fälla upp stora parasoller och vill man går det att fälla upp glaset mot Lagan. Därför går det bra att sitta ute även vid lite blåst och regn.

På uteplatsen mot Hästtorget finns det 54 platser. På det nya trädäcket finns det 40 platser. De totalt 94 platserna hoppas Magnus ska räcka till på ett bättre sätt.

– När det är vackert väder vill folk sitta ute. Det känns bra att kunna erbjuda fler utomhusplatser. Dessutom fick vi fräschat till den här tråkiga innergården lite.


Vacker vy över Lagan ingår när mat och dryck intages på Stadshotellets nya uteservering. Foto: Johan W Jönsson


Nu gäller det bara att köket hänger med när gästerna förmodligen blir fler. Magnus som själv är kock räknar med en svettig sommar bland grytor och kastruller.

– Vi har fått tag på duktiga tjejer i servicen men att få tag på kökspersonal är omöjligt. Det går inte. Vår bransch förlorade 100 000 medarbetare under pandemin. Det är ett globalt problem.

Trots att kostnaderna för hushållen ökar (räntor, el och drivmedel) så tror ändå Magnus på en bra sommar för Stadshotellet och puben.

– Jag tror det! Vi har nästan allt uppbokat på hotellet hela juli. I fjol var vi fullbokade i princip från midsommar fram till skolorna startade. Det blir nog något liknande i år.

– Svenskarna har upptäckt Sverige. Vi hade många förra året som var i Laholm för första gången som tidigare bara kört förbi. Alla som kommer hit tycker att det är väldigt fint och mysigt här.

Hotellets fastighetsägare Staffan Påhlsson vill bygga ytterligare åtta hotellrum i konferensavdelningen samt en relaxavdelning i källaren. Kulturmiljö Halland vill dock säga sitt först.


Magnus Pellbring tror på en bra sommar för Stadshotellet och puben. Foto: Johan W Jönsson