Klik venligst
FÖRETAGANDE 2023-09-05 KL. 06:03

Bra Bostad på offensiven i Knäred

Av Rickard Gustafsson

Fastighetsbolaget Bra Bostad har avslutat sin tredje fastighetsaffär i Knäred på mindre än ett år. Totalt har nu företaget 57 lägenheter i samhället och den offensiva satsningen är inte över.
– Vi är på jakt efter fler, säger vd Mats Peter Sernrot till Laholms Tidning.

Bra Bostad på offensiven i Knäred
Mats Peter Sernrot, vd för Bra Bostad, berättar att köpet av de 14 lägenheterna på Skansvägen i Knäred passar bra in i företagets bestånd. Foto: Privat/Rickard Gustafsson

Bra Bostad tror stenhårt på Knäred som framtidsort och har nyligen avslutat sin tredje fastighetsaffär med ett förvärv av 14 lägenheter på Skansvägen.

I oktober 2022 köpte företaget 24 lägenheter på Kyrkvägen av Laholmshem och i februari i år köptes 19 lägenheter på Bjäredsvägen av ett privatägt bostadsföretag med säte i Skåne.

De 14 lägenheterna på Skansvägen inryms i sju parhus som byggdes 1990 och har fram till nyligen ägts av företaget NEHT’S Fastigheter AB.

– När den här möjligheten dök upp så kände vi att det passar väl in och kompletterar det bestånd som vi redan har, säger vd Mats Peter Sernrot.

Köpesumman avslöjas inte, men Sernrot berättar att prisnivån ligger i paritet med företagets tidigare förvärv på orten.

På kort tid har Bra Bostad skaffat sig ett lägenhetsbestånd i Knäred på 57 lägenheter.

– Det var vår ambitionsnivå när vi gick in i Knäred att vi skulle växa och få en bra nivå för att skapa en vettig förvaltningsenhet och för det krävs 100-120 lägenheter, säger Mats Peter Sernrot.

Bostadsområdet på Skansvägen är en tvärgata till Dalavägen där man tar av strax innan man når fram till Knäreds bygdegård.

Foto: Rickard Gustafsson

Köpturnén är inte över.

– Vi är på jakt efter fler lägenheter. Sen om det blir i Knäred, Markaryd eller i Laholm, det är oklart men det är i den här regionen vi tittar och det beror lite på vad som dyker upp. Vi förvärvar inte för förvärvandets skull utan det ska ju passa in med vår förvaltningsstrategi, berättar Mats Peter Sernrot.

Sernrot har tidigare berättat för LT att han ser framtidsutsikterna för Knäred som väldigt goda. Det senaste förvärvet visar än en gång tilltro till tillväxtpotentialen i Laholms kommuns inland.

– Den tilltron har inte förändrats under de månader vi varit aktiva i Knäred. När persontågstrafiken på Markarydsbanan kommer i gång kommer kopplingen stärkas både till Halmstad och framför allt till Markaryd där Nibe och annan industri växer.