Klik venligst
SPORT 2023-05-03 KL. 16:02

Svensson tog tredje raka SM-guldet

Av Johan W Jönsson

2021 och 2022 tog Agnes Svensson SM-guld i lag i F14-klassen ihop med Tuva Oredsson. I år vann hon F16-klassen ihop med Nellie Franzén och Alice Nilsson. Alla tre gulden har tagits i Våxtorps BoIS tröja. Nästa år kommer talangen dock att representera Halmstads BTK.

Svensson tog tredje raka SM-guldet
Nellie Franzén, Agnes Svensson och Alice Nilsson tog lag-SM-guld för Våxtorps BoIS i F16-lag. Nu lämnar Svensson för spel med Halmstads BTK:s Elitserielag. Foto: ©Per Hällström

SM-spelet in Halmstad blev den här gången en något avslagen tillställning i F16-klassen då två lag tvingades lämna WO i Västers-Karlsborg och Ängby.

Fyra lag kom till spel i klassen. Våxtorp inledde mot Spårvägen 2 och vann komfortabelt med 3-0 i matcher.

– Nellie och Alice tappade ett set i dubbeln. I övrigt ”nollade” vi, säger sportchef Jan-Erik Eriksson.

Även i den andra matchen blev det enkel seger. Lyckeby betvingades med 3-0 av Nellie Franzén och Alice Nilsson.

Efter det började strulet och det blev inte fler matcher fram till guldet. Ängby, som BoIS skulle mött i den tredje matchen, kom aldrig spel.

– Inför finalen mot Spårvägen 1 fick vi besked att de lämnade WO på grund av sjukdom. De hade ingen reserv att stoppa in, säger Eriksson.

– Det var ett lite trist sätt att vinna guldet på men vi var stora favoriter inför tävlingen, fortsätter han.

Såväl Nellie Franzén som Agnes Svensson har tre raka SM-guld med Våxtorps BoIS. Nu försvinner dock den sistnämnda.

– Tyvärr blir det så. Hon vill pröva lyckan i Elitserien och vi önskar lycka till. Hon är alltid välkommen tillbaka till oss, säger Eriksson.


Agnes Svensson och Nellie Franzén högst upp på pallen på SM i Halmstad. Foto: VBoIS


VBoIS har hjälpt till att utveckla Agnes under tre säsonger. Under det senaste året har hon varit lagets bästa spelare.

– Hon har haft fina förebilder hos oss i Maria (Christoforaki), Michaela (Karlsson) och Tilda (Johansson) som alla tre spelat på hög nivå.

– Agnes är en kämpe och en riktig lagspelare. Hon är mycket social och är en god lagkamrat, hyllar Eriksson.

BoIS mister även Michaela Karlsson som spelare till kommande säsong då hon ska bli mamma. Hon kommer dock att vara kvar runt laget.

– Hon är med och stöttar i ur och skur. Bland annat med den mentala biten. Sedan är hon tillbaka som spelare 2024, säger Eriksson.

BoIS ska ha in två nya namn i truppen och de är mer eller mindre klara, men namnen, av hög klass, är inte officiella i skrivande stund.

Klara för spel i VBoIS inför nästa säsong är Tilda Johansson, Tuva Oredsson, Nellie Franzén och troligtvis Alice Nilsson. Maria Christoforaki är med som back up.

På SM i Halmstad deltog även Laholms BTK Serves Tuva Edvinsson och Karla Bengtsson. De blev inkallade i F14-klassen som reserver och slutade på en överraskande fjärdeplats.

Även Wilma Thorén med LBTKS som moderklubb deltog på SM. 16-åringen spelade med Eslöv i F18-klassen. Hon går på pingisgymnasiet i just Eslöv.

De unga laholmstjejerna kommer att spela i division 2 även kommande säsong. Där slutade laget på en överraskande fjärdeplats den gångna säsongen.


Alice, Agnes och Nellie hade likadana frisyrer under SM och kammade utöver SM-guldet även hem den inoficiella titeln "snyggast frisyr", berättar sportchef Jan-Erik Eriksson. Foto: ©Per Hällström