SPORT 2023-05-02 KL. 15:54

LFK föll efter sent avgörande från bollskickligt Lindome

Av Johan W Jönsson

Laholms FK har fått en tuff start på division 2. Nykomlingarna har dock uteslutande ställts mot lag i toppen och på övre halvan så här långt. Mot Lindome blev det förlust sedan hemmalaget gjort 1-0 fem minuter före full tid.
– Matchen var ganska lik de tidigare vi spelat. Vi försvarar oss bra med har svårare i vårt eget spel, säger tränare Jonas Axeldal.

LFK föll efter sent avgörande från bollskickligt Lindome
Zemri Callaku var en av de de bättre LFK:arna i matchen mot Lindome. Det blev förlust med 1-0 för Laholm. Foto: Halmstadsport/arkiv

Han fick göra ommöbleringar laget inför matchen då vicekaptenerna Herman och Henrik Johansson båda var avstängda. Viggo Dahl och Teo Svensson kom in i laget.

LFK kunde mycket väl haft ledningen i paus men Gjenis Zeqiris (tidigt inhopp då Simon Palmkvist fick utgå med känning i ett lår) avslutade utanför i ett halvt friläge.

– Vi borde kanske lett efter första. Vi hade ett par bra chanser, bland annat efter inspel, utan att få in bollen. Sedan hade Lindome mer boll än oss, säger Axeldal.

I andra halvlek hamnade LFK lägre i planen och Lindome tilläts ha ett större initiativ. Laholm vann en hel del boll men ofta bara för att skänka bort kulan igen.

– Vi har svårt i vårt eget passningsspel. Det är två, tre passningar sedan tappar vi bollen igen. Vi skulle behöva etablera mer spel för att kunna skapa mer, säger Jonas.

Trots att Lindome var spelförande skapade de inte mängder med chanser. Det som gick igenom försvaret tog Max Johnsson i LFK-kassen hand om. Bland annat en farlig frispark.

I matchminut 85 tappade Johnson dock oturligt ett inlägg som hamnade mitt framför fötterna på en hemmaspelare som stötte kulan i nät till 1-0.

– Det är lite synd! Max gjorde ett antal bra räddningar innan det och var betydligt bättre, framförallt med fötterna, nu än i förra matchen. Det är otur att bollen hamnar hos Lindomespelare.

LFK lyckades inte nå en kvittering och föll med uddamålet. Axeldal är trots förlusten övertygad om att hans gäng kommer börja plocka poäng.

– Kan vi fortsätta att göra det här jobbet och ha samma försvarsspel kommer vi plocka poäng. Kan vi spetsa vårt eget bollinnehav kommer vi skapa mer och ha större chanser att vinna.

– Trots att vi mött lag där uppe har vi ändå varit med i alla matcher. Men det gäller att arbetsinsatsen läggs ner i varje match mot alla lag när serien är så jämn.

Bäst i LFK mot Lindome var innermittfältstrion Zemri Callaku, Besnik Callaku och lagkaptenen Lucas Ragnarsson som alla tre slet på ett förtjänstfullt sätt.

I kommande match väntar Nässjö hemma på Glänninge Park på söndag. De ligger åtta i tabellen med tre kryss och en seger på kontot så här långt.

Då är Henrik Johansson och Herman Johansson tillbaka i truppen. Jonathan Wadensten har fortfarande ont i ett knä och Simon Palmkvist är ett frågetecken.

Fakta:

LFK:s lag mot Lindome (4-1-4-1):

Max Johnsson -
Filip Larsson, Viggo Dahl, Nils Hedström, Lirak Cakolli -
Zemri Callaku,
Teo Svensson, Besnik Callaku, Lucas Ragnarsson (K), Simon Palmkvist -
Edmond Tasimder

Avbytare: Petter Andersson (mv), Arber Nikiqi, Jonatan Falk, Ali Arabzada, Genies Zeqiri, Ludvig Larsson, Jakob Larsson