Klik venligst
SPORT 2023-11-20 KL. 13:28

Laholm tog dubbla segrar trots sjukstuga

Av Johan W Jönsson

Laholms BTK Serve hade fyra spelare sjuka inför det senaste sammandraget i bordtennisens division 3. Trots det lyckades laget ta full pott och gå upp på tredje plats i tabellen. Våxtorp fick åter ställa upp med en vakant plats och blev på nytt nollade.

Laholm tog dubbla segrar trots sjukstuga
Stefan Svensson hade varit sjuk i veckan innan det senaste sammandraget i bordtennisens division 3. Trots att han kände sig orkeslös gjorde han rent hus i den lagmatch han spelade för Laholm. Foto: LBTKS

Ur den ordinarie styrkan i Laholm var det bara ungdomarna Gustav Pärsén och Malcolm From som var krya. Mats Kjellberg, Janne Isaksson och Stefan Svensson var sjuka.

Ordförande Kaj Karlsson fick ställa up och hoppa in i laget. Kjellberg och Svensson hade återhämtat sig så pass att de nog skulle klara en varsin lagmatch.

– Ärligt talat så var det väl ingen av oss som egentligen kände sig redo för spel. Men vi fick lösa det så då även Ulf Thorén, som kunnat hoppa in, också var sjuk, säger Mats Kjellberg.

Den inledande matchen mot Halmstad D blev en mycket jämn och lång historia. Efter nästan tre och en halv timmes spel stod Laholm sm segrare med 8-6.

– Vi vann fyra av fem femsetare. Alla spelare bidrog med vinster. Stefan var enastående bra och vann sina tre singlar plus dubbeln med Gustav, berömmer lagledare Kjellberg.

– Stefan hade försökt att få någon annan att hoppa in i hans ställe dagen innan då han var osäker på om han skulle orka spela efter sin sjukdom. Det var tur att han inte lyckades, ler Kjellberg.

Han berömmer samtliga spelare efter den knappa segern och gladdes mest med lagets verklige veteran Kaj Karlsson som vann en oerhört viktig match med 12-10 i skiljeset.

I den andra matchen möttes Våxtorp och Laholm i ett kommunderby. VBoIS var på nytt decimerat sedan Michaela Karlsson tvingats lämna återbud på grund av sjukdom.

Laholm vann med 8-2. Ulf Jönsson tog Våxtorps båda segrar. I övrigt var Laholm det starkare laget och även i denna match bidrog samtliga fyra spelare i laget.

– Våxtorp har haft mycket otur med laget hittills. Vi tog full pott trots att vi så sent som dagen innan inte hade fullt lag. Vi hade verkligen stolpe in, säger Kjellberg.

Med en vakant plats i laget var Våxtorp chanslöst i sin match mot serieledande Falkenberg B. Johnny Eriksson och Ulf Jönsson tog ett varsitt set men lagmatchen slutade 8-0.

– Vi har inte haft något flyt hittills men vi kämpar på och ska genomlida serien. Får vi in den spelaren vi har på g ska vi ändå ha goda möjligheter att hänga kvar, säger BoIS Jan-Erik Eriksson.

Våxtorp är på åttonde och sista plats med noll inspelade poäng. Det är dock bara fyra poäng upp till säker mark. Laholm ligger trea med åtta poäng på sex matcher.