Klik venligst
SPORT 2024-06-25 KL. 12:45

Efter strulet är LTIK inne i en positiv trend

Av Johan W Jönsson

Lilla Tjärby IK är på gång. Mot Trönninge IF kom fjärde segern på fem matcher för de rödblåa. Matchen slutade 5-2 (4-1) till LTIK.
– Vi gör inte vår bästa match för säsongen i blåsten men vi straffade Trönninge hårt för deras misstag, säger tränare Mats Johansson.

Efter strulet är LTIK inne i en positiv trend
Patrik Landström - poängspelare som är tillbaka i LTIK efter skada. Tre mål på två starter har det blivit. Foto: Johan W Jönsson

LTIK hade en strulig försäsong med mycket bortfall och det har hängt med laget in under seriespelet. Fyra förluster på elva matcher är ett par för mycket för att vara med i toppen.

– Matchen mot Snöstorp (Nyhem) borde vi inte förlorat men det gick inte att uppbåda någon kraft efter den heroiska insatsen mot LFK i DM (förlust efter straffar), säger Johansson.

– Förlusten mot Andersberg var också snöplig, men där var vi inte tillräckligt bra. Mot Vapnö fick vi knappt ihop lag och de spelade bra fotboll. Så det är inget att säga om, fortsätter han.

LTIK har även förlorat mot obesegrade serieledaren Oskarström. Där grusades LTIK:s chanser till ett bra resultat när målvakten Adrian Sirbu gick sönder redan efter tio minuter.

– Det är inte säkert att vi vunnit ändå. Oskarström var riktigt på i den matchen. I övrigt har vi fått resultaten med oss på slutet. Så vi är inne i en positiv trend, säger Johansson.

Efter matchen mot Vapnö, då LTIK fick kämpa för att få ihop en trupp, lånades Albin Pettersson, i fjol i LTIK), och Filip Dahlström in från LFK. Båda tränar vidare med LFK men spelar med LTIK.

– Vi fick in två stabila och tränade spelare. Det har gjort skillnad för oss. Nu är konkurrensen i truppen god igen och vi kan sakna några spelare utan att det är hela världen.

Dino Ejup är tillbaka i moderklubben LTIK efter många år i exil. Välkommet efter knäskadan på Adrian Sirbu. Foto: Johan W Jönsson

Mot Trönninge fattades studenterna Axel Jacobsson, Malte Johansson och Alvin Erlandsson. Dessutom var Anton Herrstedt och Agust Söderström sjuka och missade därför.

Ändå vann LTIK sedan Patrik Landström och Simon Vedin klivit fram och gjort två mål var. Den förstnämnda gjorde sin blott andra start för säsongen efter skadebekymmer.

Trots att LTIK tagit mycket poäng på slutet är det ändå fyra poäng upp till fjärdeplatsen och sex till tredjeplatsen. Tränare Johansson hoppas dock att truppbredden gör att hans lag klättrar.

– Om alla bara pumpar på och kör så har vi chans att hänga på. En stark trupp kan bli avgörande i höst. Vi brukar vara starka andra halvan, både i matcherna och på säsongen, säger han.

Genevad/Veinge var med i matchen mot tabellfyran Andersberg men föll med 3-1 efter underläge 1-0 i paus. Ysby hade 1-1 i paus mot Getinge men föll med 3-1.

I sexan gjorde Skogaby en uppryckning sedan storförlusten mot Örnia men föll ändå med 5-3 (4-1) mot Sennan. Ränneslöv/Wallddia stod upp väl mot ettan HGH men förlorade med 1-0.

Våxtorp/Hasslöv knep en pinne mot trean Örnia och hade ledningen med 1-0 i paus. Matchen slutade 1-1. Kornhult/Hishult föll med 3-1 mot tvåan Torup/Rydö efter mållöst i paus.

Med en medelålder på över 35 år tog Skottorp en bekväm seger med 4-2 mot Simlångsdalen. Ledningen med 1-0 i paus borde varit större. ”Junioren” Hampus Gegö (född -02) gjorde två mål.

Efter klar seger med 5-0 mot Fjärås lyfter Laholms damlag i division 3-tabellen. Andra raka segern mot topplag gör att LFK är tvåa i tabellen. Linnea Nilsson gjorde två mål mot Fjärås.

Lagan föll med 2-1 mot Torup/Rydö efter underläge 2-0 i paus. Lagan hade det mesta innan 1-0. Bland annat en stolpträff av Emmy Wernersson. Efter T/R:s ledningsmål tog dock gästerna över något.

Adam Johansson - nyttig spelare i LTIK, vare sig han spelar i backlinjen eller på mittfältet. Foto: Johan W Jönsson

Resultat och målskyttar:

Femman:

Trönninge IF-LTIK 2-5 (1-4)

Mål LTIK: Patrik Landström 2, Simon Vedin 2, Florian Haka (straff)

GIF/VIF-Andersbergs IK 1-3 (0-1)

Mål GIF/VIF: Ferdijan Kurtic

YBK-Getinge IF 1-3 (1-1)

Mål YBK: William Hjelm

Sexan:

Sennans IF-SBK 5-3 (4-1)

Mål SBK: Bujar Mazreku, Brad Howard, Said Mohamad

IS Örnia-Våxtorp/Hasslöv 1-1 (0-0)

Mål VBoIS: Josef Mikaelsson

K/HFF-Torup/Rydö FF 1-3 (0-0)

Mål K/HFF: Fredrik Junefalk

Ränneslöv/Walldia-HGH FC 0-1 (0-1)

Simlångsdalens IF-SIF 2-4 (1-1)

Mål SIF: Hampus Gegö 2, Martin Svensson, Johan Agnvall

Damtrean:

LFK-IFK Fjärås 5-0 (1-0)

Mål LFK: Linnea Nilsson 2, Maja Ljungberg, Vendela Markow, Tindra Kastrati

Damfyran:

FC Lagan-Torup/Rydö FF 1-2 (0-2)

Mål FCL: Gabriella Bergman (straff)