SPORT 2021-11-06 KL. 10:00

Efter dramatik tog Våxtorp sista platsen till femman

Av Jenica Paulsson

Det var upplagt för dramatik i den avslutande omgången i division 6. Den sista uppflyttningsplatsen stod mellan Genevad/Veinge och Våxtorp. Det blev dock aldrig särskilt spännande. Skottorp vann enkelt mot GIF/VIF medan Våxtorp planenligt besegrade Hasslöv och avancerade till femman. “Det känns så klart kul. Framförallt så är det roligt för Våxtorp som förening”, säger tränare Morgan Ridderberg.

Efter dramatik tog Våxtorp sista  platsen till femman
Simon Olsson blev matchvinnare för Skottorp med sitt hattrick. SIF grusade Genevad/Veinges division 5-chanser genom att vinna med hela 6-1.

Det var annars GIF/VIF som var i förarsätet inför den avslutande omgången men det skulle krävas seger i den svåra bortamatchen mot Skottorp då Våxtorp var stor favorit i sitt möte med Hasslöv. BoIS var en poäng bakom GIF/VIF men hade bättre målskillnad.

Efter lite ställningskrig inledningsvis kunde Skottorp göra 1-0 genom Simon Olsson. Det var ett slumpartat mål som var jobbigt för GIF/VIF. Nu var de tvungna att göra två mål. När Skottorp gjorde både tvåan och trean också var matchen klar och blickarna riktades mot Våxtorp.


Skottorp säkrade andraplatsen och avancemang med stiliga silverhattar.


BoIS ledde mot Hasslöv med 3-1 i paus och hade plötsligt division 5-platsen. Skottorp öste på mot GIF/VIF i andra och vann till slut med hela 6-1 efter hattrick av Simon Olsson. Det blev lite, lite spännande i Våxtorp när Hasslöv gjorde 2-3 men kryss skulle ju räcka för BoIS och saken var klar.
– Målet var topp-tre. Så det känns jätteskönt att vi lyckades. Det var kniven på strupen här och vi gjorde vårt. Sedan får vi tacka och bocka för Skottorps insats. Men vi ska vara där vi är och är förtjänta av det här, säger VBoIS tränaren Morgan Ridderberg.
– Spelarna var ju utspridda inför säsongen. Jesper Öhrn har gjort ett hästjobb med att samla ihop killarna och motivera dem. Våxtorp har två gyllene årgångar här i -00:orna och -04:orna och ett utvecklingsbart lag, fortsätter han.

Skottorp var redan klart för division 5-spel men avslutade starkt med 6-1-segern i toppmötet mot GIF/VIF.
– Vi hade en skyldighet gentemot serien att göra vårt bästa och inte bara ställa in skorna. Vi skulle köra fullt hela vägen in och det gjorde vi, säger SIF:s tränare Niklas Blom.

– Jag är positivt överraskad över vår säsong. Det har gått bättre än vad jag trodde. Jag visste att vi var bra men jag visste ju inte hur bra de andra lagen var, fortsätter han.

Var målet topp-tre och uppflyttning?
– Vi hade inget resultatmål inför säsongen. Målet var att ha mycket folk i träning, att spela bra fotboll, att göra det bra på fasta och så vidare. Sätter man det brukar resultatet bli skapligt, säger Blom.


Våxtorp slog Hasslöv och när Skottorp samtidigt besegrade Genevad/Veinge kunde BoIS jubla över division 5-platsen.


Morgan Ridderberg kommer att fortsätta som tränare i Våxtorp. Stefan Petersson lämnar Hasslöv. Huruvida Charlie Boson och Alexander Nilsson samt Niklas Blom stannar i GIF/VIF respektive Skottorp är inte klart.

– Just nu känns det bara tungt. Vi får smälta detta ett tag nu innan vi tänker på framtiden, säger Charlie Boson, själv korsbandsskadad stora delar av säsongen.

Text & Foto: Johan W Jönsson