SPORT 2022-11-16 KL. 16:30

De får LFK möta i tvåan

Av Johan W Jönsson

Serieförslaget för division 2 Västra Götaland har kommit. Laholm får tufft motstånd och långa resor. Bland lagen finns Qviding och Lindome från division 1. ”Det finns inga slagpåsar på förhand”, säger LFK:s sportchef Peter Åberg.

De får LFK möta i tvåan
LFK:s herrar får tufft motstånd i division 2. Foto: Arkivbild

Laholm är nykomlingar i division 2. I sin nya serie får LFK fyra Hallandsderbyn men också längre resor till Göteborg och Småland.

– På förhand ser serien ganska tuff ut. Dessutom är ganska långa resor. Två till Jönköping och en till Nässjö. Samt Qviding och Lindome som kommer från division 1, säger Åberg.

Dessutom ska LFK åka till Husqvarna som alltid är favorittippade. De halländska lagen är Astrio, Tölö, Onsala och Varbergs GIF FK.

– Förra året var det tre lag som sladdade ordentligt. Utan att veta hur trupperna ser ut så ser jag inga tydliga slagpåsar på förhand. Men det ska ju spelas om det.

Några extra svåra lag?


– Qviding och Lindome kommer uppifrån. Vi får se vad de får ihop. Husqvarna och Frölunda var med där uppe redan i år. Onsala har satsat i flera år. Det kommer bli jämnt.

Serieförslaget för LFK:s damer kommer i december. HGH (Harplinge, Gullbrandstorp, Haverdal) har dragit sig ur division 2 och kommer att börja om i division 4.


Fakta:

Division 2 Västra Götaland

Nässjö FF (3)
Husqvarna FF
IK Tord (3)
Landvetter IS
Sävedalens IF
Västra Frölunda IF
Lindome GIF (1)
Qviding FIF (1)
Onsala BK
Tölö IF
Varbergs GIF FK
Laholms FK (3)
BK Astrio
Hittarps IK