Klik venligst
INSÄNDARE 2024-03-31 KL. 10:00

Insändare: Har verkligen en minoritet denna rätt till sin byskola?

Insändare: Har verkligen en minoritet denna rätt till sin byskola?
Foto: Laholms Tidning

Vi är flera som har följt föräldrarnas kamp för främst Ahlaskolan. Vi slås av deras ton och retorik. Vi vuxna ska vara förebilder, i detta sammanhang blir det hela en parodi och man skäms. Att man till varje pris ska hacka ned, förlöjliga, hänga ut och förtala är skrämmande. Inte en gång ser vi de reflektera över sitt beteende.

Det obehagliga i det hela är att se hur alla andras åsikter och tankar tystas, inkl våra. Ingen vågar säga emot och i detta skriver den ena efter den andra under deras namninsamling.

Vi har satt oss in i underlagen som finns och det som beskrivs som hot från kommunen från dessa föräldrar, är fakta och inget annat. 120 barns föräldrars åsikter ska gå före kommunens övriga 2700 elever. Pengarna finns inte, det blir bara löjligt prata om någon enstaka tjänst på förvaltningen eller politikernas löner. Kommunen kan inte sluta underhålla sina fastigheter etc. Verkligheten är att om skolorna inte läggs ned behövs det plockas bort mellan 7-15 tjänster beroende på vilken roll man har i skolan. Detta kommer påverka alla skolor! Alla elever! Besparingen handlar inte om att ta pengar som finns och spara utan om att minska hålen som redan nu finns.

Vi har 2 skolor som har möjlighet att ta emot dessa 120 elever. Inte någonstans hör jag dessa föräldrar som redan har barn på dessa skolor skrika, kom inte hit, här är kaos och misär på det sättet som byskolornas föräldrar påstår. Sammanfattningen av iaf en av byskolornas elevdialog visar på mycket bråk och utanförskap så dessa barn kanske till och med får det bättre på en annan skola. Trafikproblem blir ju löjligt. Vad vi läst oss till har båda skolorna haft samma elevantal innan och då utan trafikkaos.

Förstår inte ni som hejar på att detta påverkar era egna barn eller barnbarn som går på andra skolor. Vi är inte intresserade av att använda våra skattepengar till en folkomröstning, de behövs till annat. Låt inte de som skriker högst få sin vilja igenom på andras bekostnad.

Från föräldrar med barn på andra skolor än dessa 2 byskolor.