UNDERHÅLLNING 2022-06-28 KL. 20:28

Killhults countryfestival är tillbaka till jubileet

Av Johan W Jönsson

Efter två års uppehåll är Killhults countryfestival tillbaka. Upplägget är det traditionella och banden som kommer är de som skulle spelat 2020 när det blev inställt för första gången. ”Blir det bra väder räknar jag med uppåt 2 000 besökare. Det finns ett stort sug.”, säger arrangören Hans ”HC” Johansson.

Killhults countryfestival är tillbaka till jubileet
Killhults countryfestival brukar locka mycket folk. Nu är festivalen tillbaka efter två år i träda. Den 12 och 13 augusti är det dags. Foto: Zara Mauritzon

Killhults countryfestival ägde rum för första gången 2003. Det gör att festivalen i år firar 20 år. Lagom till jubileet är evenemanget tillbaka efter två års uppehåll.

– Som alla andra har även vi fått ställa in. Det känns kul att vi kan köra i år. Folk verkar glada över att det händer lite igen, säger ”HC” och berättar om upplägget.

– Vi kör faktiskt samma program som vi skulle gjort 2020. Alla band som vi bokade då har varit med på att vi flyttar fram till det är grönt igen.

The Tennessee drifters är ett av banden som kommer och de brukar vara populära. Lokala förmågan Edward C Johansson kommer med sitt ”country & western band”.

– Det är skitmånga bra band! Alla är svenska förutom ett som kommer ifrån Norge. Det är kul med lite nytt också, säger ”HC”.

De tolv banden fördelas över fredag kväll den 12 augusti och lördagen den 13 augusti. Det blir fullt ös med olika former av musik. Inte bara ren country.

Det brukar av någon anledning oftast vara regn när festivalen äger rum. Trots det lockas ändå mellan 1 500 och 2 000 personer till Killhult över de två dagarna.

– Blir det bara bra väder så tror jag att det kommer väldigt mycket folk. Det verkar vara ett väldigt stort intresse. På grund av allt elände som varit har det byggts upp ett sug, säger ”HC”.

Det finns olika utställare på plats och det går att köpa olika typer av mat på området. Däremot säljs det ingen alkohol. De som vill dricka starkt får ta med sig dryck själva.


Edward C Johansson och hans band kommer till Killhult även i år. Foto: Zara Mauritzon