-
UNDERHÅLLNING 2022-06-13 KL. 18:15

Historisk marknad med gycklargrupp känd från TV

Av Johan W Jönsson

Flammabyggets Gille och event följer upp förra årets julmarknad med en större historisk marknad nu i sommar. Dessutom är det redan planerat för en ny julmarknad. ”Det blir utställare från när och fjärran och olika typer av historisk underhållning”, säger arrangören Margaretha Lodestad.

Historisk marknad med gycklargrupp känd från TV
Bröderna Sköld, kända från Talang, kommer till Flammabygget i sommar. Foto: privat

Joakim ”Arn” Nätterqvist är uppväxt på Flammabygget och det är han som står som arrangör för marknaden tillsammans med Lodestad.

Det är en historisk marknad med mat, utställare, pilbågsskytte, historisk femkamp, gycklare, eldshow, historisk musik, och tornerspel med riddare.

– Den här gången blir det tornerspel och ett vikingaslag med Huskarlarna från Stockholm. De kommer 20-30 man, så det blir som ett riktigt slagfält, säger Lodestad.

Även gycklargruppen Bröderna Sköld, kända från TV, kommer och showar. Bröderna är mycket skickliga och gick vidare till final i Talang med sin eldshow.

– Vi söker även brudpar som vill gifta sig under skydd av vikingar och riddare. Det blir en historisk vigsel för brudparen, i dubbel bemärkelse, säger Lodestad.

Den historiska marknaden äger rum mellan den 22 och 24 juli på Flammabygget. Projektet har stöttats med 234 000 kronor av Lokalt Ledd Utveckling Halland.

Flammabyggets Gille och event ska följa upp förra årets julmarknad i ridhuset med en repris. Datum är inte spikat men det blir någon gång i december.


Joakim "Arn" Nätterqvist är uppväxt på Flammanbygget och står som värd för den historiska marknaden ihop med Margaretha Lodestad. Foto: privat