SPORT 2021-11-06 KL. 16:00

Tindra vann silver i Nordiska mästerskapet

Laholmaren och Vindrarprsprodukten Tindra Karlsson deltog vid NEVZA U19-mästerskapet i volleyboll i finska Rovaniemi. Sverige tog silver i turneringen och Tindra gjorde bra ifrån sig. “Det gick över förväntan”, säger volleybolltalangen.

Tindra vann silver i Nordiska mästerskapet
Tindra Karlsson tog silver med U19-landslaget i Nordiska mästerskapen i Finland. Bild: privat

NEVZA är som ett Nordiskt mästerskap. Sverige gjorde upp om medaljerna med hemmanationen Finland, Danmark, Island och Färöarna. Norge drabbades av ett coronafall i truppen och tvingades dra sig ur.
– Vi visste att vi var favoriter i matcherna mot Island och Färöarna. Danmark och Finland är tuffare och det hade även Norge varit, säger Tindra.

Eftersom att Norge inte var med blev det inget gruppspel. Istället mötte alla lag alla. Finland vann sina matcher och hade säkrat en finalplats inför sista omgången. Sverige och Danmark gjorde upp om den andra platsen i finalen.
– Vi kämpade och lyckades till slut att vinna en tuff femsetare. I finalen mot Finland kände vi oss väldigt revanschsugna men efter ett jämnt förstaset var de starkare och tog förstaplatsen.


Tindra Karlsson tog silver med U19-landslaget i Nordiska mästerskapen i Finland. Bild: privat


I det svenska silverlaget ingick nio spelare från RIG Falköping och tre från Engelholms VS. Tindra spelar i Engelholm.
– Som helhet gjorde laget en bra turnering. Det blir alltid lite tjafs då det är hög konkurrens men så ska det vara. Coachen kommer också från RIG och har koll på sina spelare. Så det gäller att visa framfötterna, säger Tindra.

Och det gjorde hon. Tindra spelade i princip hela tiden under turneringen och fick stort förtroende av förbundskaptenen på sin position som center.
– Att ha två lagkamrater med var en väldig trygghet. Då visste jag i varje fall hur de spelar i och med att vi bara hade fyra träningar innan vi åkte. Det gick över förväntan för mig. Jag åkte från Finland med mycket erfarenhet att ta med mig.

Tindra har varit med i landslaget vid två tillfällen tidigare. En gång med U17-landslaget och en gång med U19-landslaget.
Hon ingår i EVS elitserietrupp men konkurrensen är hög på hennes position (två proffs) så därför spelar hon inte så mycket just nu.
– Men vi har U23-SM med EVS snart och där siktar vi på en topplacering, säger Tindra.

Vilka är dina styrkor som spelare?

– Jag har blivit mycket bättre i block. Jag läser hur passaren spelar på ett bättre sätt. Dessutom är jag mer peppande och tar för mig mer på planen.

Hur högt siktar du med din volleyboll?
– Så långt det går. Nu finns inte fler ungdomslandslag. Nästa steg är seniorlandslaget. Jag får försöka spela mig in i elitserielaget och sedan sikta mot landslaget, avslutar Tindra Karlsson.

Text: Johan W JönssonTindra Karlsson tog silver med U19-landslaget i Nordiska mästerskapen i Finland. Bild: privat