Klik venligst
SPORT 2021-11-05 KL. 11:00

Seger i sista matchen hemma – LFK slutar sexa

Laholms FK slutar sexa i division 1. Det står klart efter seger med 2-1 mot Hittarp i säsongens sista hemmamatch. Tränare Peter Åberg gjorde sex ändringar i startelvan och släppte fram två debutanter. “Jag är nöjd med hela lagets insats”, säger han.

Seger i sista matchen hemma – LFK slutar sexa
Linnea Nilsson testar avslut mot Hittarp. LFK vann med 2-1.

Elin Olsson och Misjana Bajraktari gjorde debut från start i division 1. Båda skötte sig med den äran så länge de spelade och unga “Missi” var matchens utropstecken på innermittfältet.
– En teknisk spelare som låg bakom många lösningar på innermittfältet i den här matchen, berömmer Åberg.


Selma Dahlberg med en aktion på LFK:s högerkant.


LFK startade matchen bra, trots alla ändringar. Det blev en hel del närkampsspel men LFK:s grundspel satt ändå och hemmalaget tog sig fram som man blivit van att se.
– Vi får in flera inspel och är vi mer på hugget i straffområdet gör vi mål. Det känns bra att vi fick igång anfallsspelet och vi skapade mer första 20 än under hela matchen sist.

Laholm tog ledningen efter 20 minuters spel. Maja Ljungberg tråcklade sig igenom och spelade fram Julia Bengtsson, som nöp till direkt och bollen for i nät till 1-0.
– Det var rättvist och det är skönt att vi fortsätter att leverera på hemmaplan, säger Åberg.

Strax efter var Julia Bengtsson nära att utöka till 2-0 men Hittarps målvakt klarade avslutet. LFK blev bättre och bättre under halvleken ändå lyckades gästerna kvittera innan paus.
– Vi kladdar med bollen och det kan se onödigt ut. Men det får jag ta på mig lika mycket som spelarna. Det är en del i utvecklingen. Jag vill att vi ska spela oss framåt.


Maja Ljungberg var i gott slag och viktig för LFK i matchen mot Hittarp.


I paus var direktiven tydliga. In med mer folk i straffområdet och var etta på bollarna. Det gav effekt direkt i inledningen av andra halvlek.

Misjana Bajraktari löste upp en knut på mitten, Elin Karlberg, för dagen lagkapten, spelade bollen till Elin Olsson som fick fram den till Julia Bengtsson. Hon rullade in kulan i öppet mål.
– Vi är väldigt starka i inledningen av halvlekarna när vi spelar hemma, säger Åberg, som fick se sitt lag diktera villkoren på plan.

När timmen var spelad gjorde LFK hela fem byten samtidigt. Efter det var det svårare att hålla samma linje i anfallsspelet men inhopparna kom in med mycket energi.
– Det handlade om att lägga in en växel till i presspelet och bibehålla ett bra försvarsspel. Fem byten gör man normalt inte. Framförallt inte på samma gång men jag vill ge alla speltid.
LFK hade ändå chanser att utöka ledningen. Både Maja Ljungberg och Linnea Nilsson fick bra möjligheter men avsluten for över mål.

Hittarp försökte chansa lite mot slutet och några bollar studsade i straffområdet men LFK stod pall och vann med 2-1.
– Jag är nöjd med hela gruppen, även inhopparna, säger Åberg och lyfter fram några spelare lite extra.
– “Missi” gör en bra debut från start, Blerina (Mazreku) är bra så länge hon spelar, Lina (Strandahl) i mål är bra hela tiden nu, Maja (Ljungberg) är viktig i en sådan här match och Julia Bengtsson gör två mål och kunde gjort hattrick.

LFK har legat i mitten av tabellen under hela säsongen och nu är det klart att det blir en sjätteplats.
– Det är något snäpp upp från i fjol. Så det är jättebra. Vi har en fin utvecklingskurva på den här drivna gruppen, säger Åberg.

Julia Olsson kommer inte att spela mer i år. Hon har en gipsad handled efter att ha blivit drabbad en båtbensfraktur mot Emmaboda.


Text & Foto: Johan W Jönsson