Klik venligst
SPORT 2021-11-05 KL. 05:00

LFK sköt Råå ur serien

Efter två raka förluster studsade Laholms FK tillbaka när Råå besegrades med 4-2. I och med resultatet är skåningarna ute ur division 3. “Det var skönt med en seger. Den onödiga förlusten senast störde mig”, säger LFK:s tränare Joseph Wahlund.
LFK har inte så mycket att spela för och tränare Joseph Wahlund roterar en del i laget och gör en hel del byten. Så även i denna match. 15-årige Olle Johansson, som flyttades upp i A-truppen inför säsongen fick debutera från start på innermittfältet.

LFK sköt Råå ur serien

– Olle spelade väldigt bra. Han agerade moget, slog inte bort mycket och försökte bidra offensivt. Han är smart och vet alltid vad han ska göra när han får bollen, berömmer Joseph.

Laholm startade matchen bra och gjorde 1-0 redan i den nionde minuten. En fin upprullning nerifrån avslutades med att Otto Nilsson spelade in bollen till Albin Branting som satte bollen vidare till Adam Vernersson som förpassade kulan i nät.
– Otto vred till foten i den sekvensen. Han fick behandling och försökte men fick avbryta. Synd då han hade startat riktigt piggt, säger Wahlund, som tog in Hasanen Nazar på topp istället.

Efter halvtimmen spelad utökade LFK till 2-0 då Nils Hedström knoppade in bollen efter hörna från inbytte Hasanen Nazar.
LFK skapade inte några riktigt heta chanser utöver målen. Bollarna kom in men hemmaspelarna var inte tillräckligt heta i boxen.
Råå hade ett par chanser att reducera men Rasmus Lundgren stod emot. LFK:s målvakt föll sedan olyckligt på nacken efter en situation och tvingades avbryta i paus.
– Han fick ont i huvudet och började må lite illa. Så vi chansade inte. Edvin (Mattsson) har kämpat bakom Rasmus länge och var väl värd att få göra division 3-debut, säger Joseph.

Andra halvlek hade knappt hunnit börja innan Mattsson tvingades till en frilägesräddning. Så det var verkligen in i hetluften direkt.
Ett par minuter senare fick han dock kapitulera när en Rååspelare kom etta på en andraboll efter ett inkast och stötte in 1-2.
– Vi var ändå inte särskilt oroliga. Råå slog mycket långt, satte in bollar bakom vår backlinje och chansade inte någonting.
Albin Branting gjorde också 3-1 i minut 53. Adam Vernersson hittade in med en boll på djupet som Branting tog med sig och placerade invid den första stolpen.

LFK gjorde ett trippelbyte med 20 minuter kvar att spela. Lirak Cakolli, Gabriel och Fabian Bader kom i spel.
– Då hade vi bara Nils (Hedström) född på -90-talet på plan. Övriga var födda mellan -00 och -06. Det måste ju vara helt unikt, säger Wahlund.

LFK hade bra kontroll på skeendet på plan och borde gjort något mål till. Framförallt Hasanen Nazar hade ett par riktigt bra chanser. Istället fick Råå en straff i minut 80 som förpassades i nät. Det gjorde att det blev lite spänning i matchen. Råå var bara en stolpträff från en kvittering.
På stopptid kunde dock Nils Hedström avgöra med sitt andra mål i matchen fram till 4-2. Framspelningen stod Adam Vernersson för.
 – Det är alltid skönt att vinna och att gå in i en vecka med tre poäng i ryggen. Jag är ganska nöjd med vårt spel. Vi försöker spela. Sedan saknas kanske det sista nu på slutet.
– Olle får plus. Han gör inte många misstag. Sedan gör Albin (Branting), Nisse (Hedström) och Adam (Vernersson) sina poäng. Lucas (Ragnarsson) gör aldrig en dålig match.

I kommande match väntar bortamöte med Stafsinge. Då är Endrit Mazreku åter tillgänglig efter avstängning. Istället är lagkaptenen Lucas Ragnarsson avstängd.