Klik venligst
POLITIK 2021-11-05 KL. 16:00

Bronelius (C) flyttar – lämnar politiken

Ett av toppnamnen i Centerpartiet i Laholm, Maria Bronelius, lämnar kommunpolitiken. Anledningen till avhoppet är att hon flyttar från gården utanför Veinge till Simlångsdalen.

Bronelius (C) flyttar – lämnar politiken

Ett av kraven för att kunna arbeta som kommunpolitiker är att man är folkbokförd i kommunen man verkar. När Maria Bronelius och hennes make Joakim (ordförande i Vallberga Lantmän) nu beslutat sig för att sälja Brostorps gård utanför Veinge och flytta till Simlångsdalen tar hon nu, efter 14 år, adjö till laholmspolitiken.

2007 gjorde Maria Bronelius entré i kommunpolitiken när hon tog plats som ersättare i barn- och ungdomsnämnden. Under fem år (2015-2020) axlade hon uppdraget som ordförande i samma nämnd, vilket hon tvingades lämna efter att hon nekats ansvarsfrihet i fullmäktige efter den misslyckade upphandlingen av skolmöbler till nya Glänningeskolan.
Bronelius har även suttit en mandatperiod (2011-2014) som ledamot i miljö- och byggnadsnämnden.

56-åriga Bronelius har suttit i kommunfullmäktige sedan 2010 och den tomma C-stolen kommer från och med nästa fullmäktige att besättas av Annalena Emilsson, Skogaby. Emilssons ersättarplats fylls av Lena Olofsdotter, Skogaby.

Text: Rickard Gustafsson
Foto: Arkiv