Klik venligst
NYHETER 2023-05-10 KL. 18:20

Skogsbrand i Knäred under kontroll

Av Johan W Jönsson

Det började brinna i skogen i Knäred vid Björkered vid klockan 16 på onsdagseftermiddagen (10/5). Området som brann var stort som en större fotbollsplan. Efter en och en halv timmes jobb hade räddningstjänsten branden under kontroll.

Skogsbrand i Knäred under kontroll
Räddningstjänsten gjorde ett gott jobb med att få branden i Knäred under kontroll. Foto: Johan W Jönsson

Branden spred sig och var inte mer än några hundra meter från Knäreds samhälle. Det var dock bara en obebodd byggnad som var i verklig fara för lågorna.

Räddningstjänsten kallades till platsen vid 16-tiden för "kraftig skogsbrand med stora lågor". Totalt tolv enheter från Laholm, Halmstad och Knäred hjälpte till med släckningsarbetet.

Vid 17-tiden hade räddningstjänsten säkrat området mot Knäreds samhälle. Då var det fortfarande oklart hur det såg ut på andra sidan. Men klockan 17:30 meddelades att skogsbranden var under kontroll.

Räddningstjänsten räknade med att vara på plats i ytterligare några timmar för eftersläckning och kontroll. Det är stor brandrisk i området. SMHI har utfärdat en varning på grund av torr terräng och blåst.

Orsaken till branden var enligt brandmän på plats oklar. Den kan ha berott på oaktsamhet men den kan också ha startat av sig själv genom att solen reflekterats i en glasbit eller liknande.