NYHETER 2024-02-05 KL. 12:20

Inbrottstjuvar tog sig in sovrumsvägen

Av Rickard Gustafsson

Ett villainbrott upptäcktes sent på söndagseftermiddagen i Mellbystrand. Tjuvarna hade passat på medan ägarna varit bortresta och lyckades undvika att utlösa larmet.

Inbrottstjuvar tog sig in sovrumsvägen
Sent på söndagseftermiddagen kom ett par i 60-årsåldern hem från en weekendtripp och upptäckte att tjuvar brutit sig in i deras villa. Foto: Arkivbild

Någon gång från 09-tiden i fredags till 17-tiden på söndagskvällen (2-4 februari) slog inbrottstjuvar till mot en larmutrustad villa på Kustvägen i Mellbystrand.

Enligt Laholmspolisen tog gärningspersonerna sig in genom att bryta upp ett sovrumsfönster, vilket inte ska ha varit kopplat till larmutrustningen.

– Som jag förstår ska resten av huset ha varit larmat, men något larm har inte utlösts, säger Dan Larsson vid Laholmspolisen.

Om det innebär att tjuvarna enbart uppehållit sig i sovrummet är oklart, men svar på det lär komma efter att polisens tekniker gjort en brottsplatsundersökning.

Larsson uppger att gods ska ha stulits, men att det i skrivande stund inte specificerats.

Villan som ägs av ett par i 60-årsåldern har spärrats av i väntan på teknisk undersökning. Händelsen utreds som grov stöld genom inbrott och i nuläget finns inga kända iakttagelser av brottet.