NYHETER 2022-11-23 KL. 12:41

Bilist körde utför slänt – krasch på Tivolitorget

Av Rickard Gustafsson

En bilist körde rakt genom staketet, utför den branta backen ned mot Tivolitorget, och kraschade med en parkerad bil. Laholmspolisen har inlett en brottsutredning och föraren är misstänkt för vårdslöshet i trafik och rattfylleri. Ingen människa skadades vid händelsen.

Bilist körde utför slänt – krasch på Tivolitorget
En personbil rammade staketet vid korsningen Engelbrektsgatan/Parkvägen och for rakt utför den branta slänten ned mot Tivolitorget. Foto: Rickard Gustafsson

Det var vid 15-tiden på tisdagen som en personbil passerade Parkskolan i Laholm. Vid korsningen Engelbrektsgatan/Parkvägen lyckades föraren inte få stopp på bilen och rammade staketet och for rakt utför den branta slänten ned mot Tivolitorget.

Bilen gick rakt igenom ett buskage innan den frontalkrockade med en parkerad bil på torget. Av kraften i kollisionen förflyttade sig den parkerade bilen 25 meter och båda bilarna fick kraftiga skador i fronten.

Trots demolerade bilar slutade dramat relativt lyckligt då ingen fotgängare befann sig i akut närhet på parkeringen.

Polis larmades till Tivolitorget och då var föraren, en man i 50-årsåldern, fortfarande kvar på platsen – helt oskadd.

Sandra Clarén, förundersökningsledare på Laholmspolisen berättar att patrullen som var på plats rapporterar att mannen uppvisade tydliga tecken på drogpåverkan och han medtogs för kroppsbesiktning. Patrullen beslagtog körkort och bilnycklar på plats.

Utredningen kring trafikincidenten är fortfarande i sin linda och i nuläget misstänks mannen för vårdslöshet i trafik och rattfylleri under narkotikapåverkan. Han är dock inte frihetsberövad.
– Mannen är hörd, men nekar till brott. Han säger själv att bilen började glida och att han inte kunde få stopp på den. Vi kan inte utesluta att det var halkan för det var is och snö på platsen vid tidpunkten. Den fortsatta utredningen får avgöra om misstankarna kvarstår, säger Sandra Clarén och berättar att mannen inte är känd av polisen sedan tidigare.

Enligt Clarén uppger mannen i förhör att han hållit en hastighet på 20-25 km/t innan han nådde korsningen som resulterade i utförsåkningen ned mot torget.

Det ska enligt uppgift från polisen finnas ett vittne till händelsen men i skrivande stund har kvinnan ännu inte hörts.