VÅRD & OMSORG 2022-03-09 KL. 17:14

Vacinationsbussen rullar genom Halland igen

Av Johan W Jönsson

Nu kan den som inte tagit sin tredje eller fjärde dos vaccin och är berättigad den göra det snabbt och smidigt. Vaccinationsbussen kommer rulla genom Halland och den stannar i Laholm den 17 mars.

Vacinationsbussen rullar genom Halland igen
Vaccinbussen kommer till Laholm den 17 mars. Arkivbild

– Vi vill göra det så enkelt som möjligt för invånare i länet som inte ännu har vaccinerat sig mot covid-19. Men alla är så klart välkomna, har man inte tagit dos 3 eller dos 4, om man är aktuell för den, så tycker jag man ska passa på, säger Bibi Estev chef för uppdrag Pandemi i Region Halland.

Region Halland skriver i ett pressmeddelande att även om restriktionerna har lättat och många upplever att pandemin är över, så är det viktigt att komma ihåg att det fortsatt är många som är smittade och att det kan komma nya virusvarianter som kan orsaka svår sjukdom

– Pandemin är inte över. Inför hösten är det viktigt att alla som rekommenderas vaccin tar de doser de erbjuds. Vi ökar sannolikheten för att smittan får mindre fäste vid senare utbrott om vi har en välvaccinerad befolkning, säger Sandra Samuelsson, biträdande smittskyddsläkare.

Det har funnits god tillgänglighet på vaccinationscentraler och vårdcentraler i länet under hela vaccinationsfasen. Vaccinationsbussen är ett komplement till den ordinarie insatsen.

Från vecka 14 trappas vaccinationsinsatsen ner, då vaccinationscentraler stänger och vaccination mot covid-19 fortsatt erbjuds på vårdcentraler.
?Onsdagen den 16 mars har flera vårdcentraler och alla vaccinationscentraler i Halland öppet för drop in-vaccination. På webbplatsen regionhalland.se finns öppettiderna för drop in-vaccination.

Vaccinationsbussen kommer till Osbecksgymnasiet i Laholm mellan klockan 12 och 18 torsdagen den 17 mars.

Fakta:

Vaccinationsbussens rutt i Halland:
?Söndag 13/3 Ullared (Gekås) kl 10-17?
Måndag 14/3 Kungsbacka Hede tågstation kl 12-18?
Tisdag 15/3 Varberg Coop Håsten kl 12-18?
Torsdag 17/3 Laholm Osbecksgymnasiet kl 12-18?
Fredag 18/3 Halmstad Hallarna kl 12-18?
Lördag 19/3 Hylte Coop kl 10-15?
Söndag 20/3 Falkenberg Lidl kl 10-17