Klik venligst
VÅRD & OMSORG 2023-05-25 KL. 10:32

1950-talet kom tillbaka på Randerslund

Av Johan W Jönsson

På Randerslunds särskilda boende i Ränneslöv kom 1950-talet tillbaka på tillfälligt besök. Det ordnades allsång, tipspromenad och en fest i -50-talsanda.
– Våra boende brukar brukar vara med på noterna och detta temat var väldigt uppskattat, säger Marie Einarsson som är aktivitetssamordnare på Randerslund.

1950-talet kom tillbaka på Randerslund
Britt-Marie Fors vinkar från fotobåset. Radiokaka och schackrutor fanns bland fikabrödet. Foto: privat

I Ränneslöv gjordes en resa tillbaka i tiden under en vecka. Samlingssalen pyntades med -50-talsgrejer som klänningar, barnvagnar, en cykel, skidor med mera.

-50-talsveckan avslutades med en fest som bland annat innehöll en nostalgisk fika med brysselkex, schackrutor och radiokaka.

– Vi bakade kakorna tillsammans med de boende. Sparbanken lånade även ut sin popcornmaskin så att vi kunde bjuda på varma popcorn, säger Marie Einarsson.

Edward C Johansson spelade och sjöng så att de som ville och kunde fick ta sig en svängom på dansgolvet. Det fanns också ett fotobås.

– Det blev verkligen en härlig dag! Vi försöker att förankra det vi gör hos de boende så att de känner sig delaktiga. De tycker att det är kul att hitta på saker och är med på det mesta.

Marie berättar att flera boende smyckade sig med scarfs i håret och att ett par också tog på sig klänningar med -50-talsstuk.

– En dam hade på sig sin klänning som hon hade när hon var 20 år gammal. Den hade hennes dotter letat fram till henne endast för detta tillfället, ler Marie.

Nästa grej framåt är midsommarfirande. På förmiddagen kläs midsommarstången. På eftermiddagen blir det dans och jordgubbstårta.


Dans till Edward C Johanssons musik. Foto: privatMarie Einarsson är aktivitetssamordnare på Randerslund i Ränneslöv. Hon vittnade om en härlig dag för såväl boende som personal. Här servar hon med popcorn iförd tidsenlig utstyrsel. Foto: privat