Klik venligst
UNDERHÅLLNING 2024-02-15 KL. 14:00

Legendariska musiker bjöd på nostalgikick

Av Carina Nilsson

I söndags gav Mule Skinner Band en nostalgikick inför ett fullsatt Musikhuset i Markaryd. Det var rutinerade musiker med mer än 60 års erfarenhet som uppträdde.

Legendariska musiker bjöd på nostalgikick

– Vi startade Streaplers i slutet av 1950-talet och har haft en fantastisk karriär med musiken i centrum, säger Bjarne Lundqvist, trummis och sångare som även varit med i Flamingokvintetten. Tänk att vi låg etta på Tio i topp före Beatles 1964.

Givetvis fick den entusiastiska publiken höra hits som Diggety Doggety, Mule Skinner Blues, Vad har du under blusen Rut och många fler.

– När vi slutade spela dansmusik flera kvällar i veckan tänkte vi att det var slutspelat, men vi kunde inte låta bli så vi startade Mule Skinner Band för några år sedan, säger Bjarne Lundqvist.

De legendariska musikerna på scenen var: Bjarne Lundqvist, tvillingbröderna Håkan och Göran Liljeblad, Tove Viderberg och Gert Lengstrand som alla bjöd på stor spelglädje. Gert Lengstrand har skrivit massor av kända låtar, bland annat ”Eloise” ”Växeln hallå” samt ”Tusen och en natt”.

Efter stående ovationer blev det givetvis extranummer och det var tydligt för publiken att deras devis ”Så länge vi orkar” verkar vara långt borta.