Klik venligst
UNDERHÅLLNING 2023-11-11 KL. 07:02

Kända artister med julkonserter till Laholm

Av Johan W Jönsson

Sofia Källgren kommer till Knäred och Timo Räisänen till Laholm i vinter. Båda artisterna genomför julkonserter i kommunen under december månad. Även Tommy Nilsson kommer till kommunen och Rännesklövs kyrka.

Kända artister med julkonserter till Laholm
Timo Räisänen kommer till Laholms teater på Luciadagen. Foto: Arkivbild

Timo Räisänen återkommer till Laholms kommun med sin julshow ”Julen enligt Timo”. I fjol var han i Hasslövs kyrka. I år kommer han till Laholms teater. Nu med sina två musikanter.

De bjuder på en musikalisk julresa ”bortom all bjällerklang”. Men det blir också traditionella julsånger. Det är en julshow för dem som inte riktigt gillar julshower.

– Jag tar det här på jättestort allvar. Men jag tycker att julshower är alldeles för polerade. Det är mer vibrato än hjärta och svett. I min julshow är det tvärtom, sade Räisänen till LT i fjol.

Räisänen inleder på Öland den 30 november och avslutar i Göteborg respektive Varberg den 21 och 22 december. Laholms teater besöks den 13 december.

Även för Sofia Källgren blir det återbesök. Förra året gästade hon Ränneslövs kyrka tillsammans med Marcos Ubeda och Magnus Johansson. Nu kommer hon till Knäreds kyrka.

Konserten med Sofia Källgren heter ”Musik i vintertid”. Hon har varit på turné med samma namn under flera vintrar. Det blir kända melodier med betoning på julen i Knäred den 8 december.

Redan den 18 november kommer "I juletid", med Tommy Nilsson som gästartist, till Ränneslövs kyrka. Konceptet firar 20 år i år. Marcos Ubeda och Magnus Johansson deltar i vanlig ordning.