UNDERHÅLLNING 2022-02-11 KL. 12:13

Kafferepen får nypremiär i mars - Solbacken ser framåt

Av Johan W Jönsson

Solbackens bygdegårdsförening har tvingats flytta fram sina två första kafferep. Men nu hoppas föreningen att kunna blåsa på för fullt. Det första kafferepet av fem blir nu istället Siw ”Augustina" Carlsson den 9 mars. ”Det blir en bra start. Hon gick fullkomligt bananas när hon var här sist. Vi fick knappt stopp på henne.”, skrattar ordförande Christopher Dahlström.

Kafferepen får nypremiär i mars - Solbacken ser framåt
Donnez skulle inlett sedan Mona G blev framflyttad. Men nu blev även det stora dansbandets kafferep framflyttat. Foto: pressbild

Tanken var att Mona G skulle inlett Solbackens populära kafferep redan i januari. Men på grund av skärpta restriktioner fick premiären skjutas upp med kort varsel. Nytt datum för Mona G blir istället 23 mars. Dansbandet Donnez skulle istället inleda den 9 februari. Men även det repet fick skjutas på framtiden (27/4) på grund av coronapandemin och tillhörande restriktioner.

– Nu släpptes ju restriktionerna samma dag men vi kände ändå att det blev för tätt inpå och valde därför att flytta fram Donnez, säger Dahlström.

Det lär ändå bli en fartfylld premiär då Siw ”Augustina” Carlsson kommer tillbaka till Solbacken för kafferep den 9 mars. Christopher Dahlström utlovar en riktig show med mycket skratt.

– Det blir en jättehärlig premiär. Siw är helt underbar. Folk fullkomligt vek sig i stolarna sist hon var här. Så det är verkligen en favorit i repris, säger kafferepsgeneralen.

Det lär inte bli fler uppskjutna kafferep nu. Restriktionerna har släppt och det är ”fritt blås” men Dahlström förklarar att man ändå kommer att vidta försiktighetsåtgärder.

– Det vilar ett ansvar både på oss som arrangör och på våra gäster. Vi har dragit lärdom av vissa saker och kommer att behålla en del bitar som att minska köbildning. Faran är ju inte över.

En fördel med framflytten är att att det nu kommer att välkomnas fullstor publik till samtliga kafferep. I Solbacken innebär det 270 personer och då är det ändå luftigt.

– Vi har sålt bra med biljetter men det finns fortfarande platser kvar på samtliga kafferep. Det är färre platser kvar på vissa. Så vill man ha biljetter får man skynda sig på.

Att restriktionerna äntligen släppt betyder mycket för bygdegårdsföreningarna. Verksamheten har i stort sett legat nere under pandemin.

– Det känns jättekul och jättetrevligt! Bara nu inför kafferepen så är vi i eventgruppen taggade till tänderna och det kommer en del nyheter längre fram också.

Så fort restriktionerna släppte började telefonen att ringa och Dahlström beskriver det som väldigt härligt att åter kunna hyra ut Hallands största bygdegård.

– Folk vågar boka sina kalas igen nu. Jag håller alla tummar och tår för att detta håller i sig, säger Christopher Dahlström och fortsätter:

– Det finns de som bokat bröllopsfest för fjärde gången nu och jag önskar all lycka till dem så att de äntligen ska kunna få ha sitt bröllop och sitt kalas nu. Det har verkligen varit synd om dem.


Siw "Augustina" Carlsson gästar det första kafferepet när det blir nypremiär i mars. Hon är en riktig favorit i repris. Foto: pressbild


Fakta: Solbackens kafferep

9/3: Siw ”Augustina” Carlsson

23/3: Mona G (flyttad från januari)

13/4: Matz Bladhz

27/4: Donnez (flyttad från februari)

11/5: Trio me Bumba