UNDERHÅLLNING 2022-04-26 KL. 14:49

Insamlingskonsert för Ukraina på Stortorget

Av Johan W Jönsson

I samband med Ladies and Gents anordnar Rebecka Wik och Attraktiva Laholm en insamlingskonsert för Ukraina. Olika artister kommer att uppträda på scen och pengarna som kommer in går till Röda Korset.

Insamlingskonsert för Ukraina på Stortorget
På torsdag klockan 20 äger en insamlingskonsert för Ukraina rum på Stortorget i Laholm.

Rebecka bor i Laholm och har engagerat sig i de ukrainska flyktingarna som kommit till kommunen. På fritiden är hon sångerska under artistnamnet LizzyRebecka.

– Musiken är min passion. Jag är uppväxt med musik - mamma och pappa är musiklärare och musiker själva, säger Rebecka och fortsätter:

– Jag pluggade till musikalartist i Göteborg men kom på att jag vill ha lite av varje. Jag vill sjunga men jag vill också ha trygghet.

Rebecka jobbar som föreningsutvecklare på Laholms kommun. Hon vill dock betona att hon anordnar insamlingskonserten ideellt på sin fritid.

– Jag håller på med musik så mycket jag kan på min lediga tid. Jag jobbar med Partyfabriken och sjunger på bröllop, dop, begravningar och annat.

På insamlingskonserten torsdagen den 28 april klockan 20 kommer LizzyRebecka att uppträda tillsammans med sin mamma Helena.

Daniel Sanjay kommer att vara konferencier. Även Björn Hellberg kommer att synas på scen. Liksom Ampersand med Jeanette Bengtsson, Maria Albjär & Micke Thelander, Edward and The Hayriders, Ariel & Tina med flera.

Varför gör du det här?

– När jag började vara lite aktivitetssamordnare för evakueringsboendet i Våxtorp fick jag lite egna idéer vad man skulle kunna göra, säger Rebecka.

Rebecka har haft ukrainska flyktingar boendes hemma hos sig och hon har också ordnat aktiviteter för flyktingarna.

– Attraktiva Laholms Ladies and Gents nu ska gå under fred och kärlek och de ska ha en insamling för Ukraina. Då föreslog jag en konsert och de var på. Det var två initiativ som blev ett kan man säga.

Butikerna stänger kockan 20 på torsdag och samtidigt inleds insamlingskonserten på Stortorget i Laholm. Den kommer inledas med en känslosam överraskning.

– Det kommer att finnas ett swishnummer till Attraktiva Laholm och så märker man gåvan med ”fred”. Pengarna skänks sedan till Röda Korset i Laholm.


Rebecka Wik anordnar insamlingskonserten tillsammans med Attraktiva Laholm. Arkivbild