Klik venligst
UNDERHÅLLNING 2023-10-20 KL. 16:02

”Det här ska bli så jäkla skoj!”

Av Rickard Gustafsson

Publiksuccén är tillbaka! Niklas Nilsson och hans glada gäng är laddade till tänderna för att återigen få underhålla laholmarna med sin krogrevy. Den 26 januari vankas premiär för ”Krogrevyn 3.0” på Solbacken i Edenberga.
– Det här ska bli så jäkla skoj!, säger revyräven.

”Det här ska bli så jäkla skoj!”
Niklas Nilsson, Mikael Classon, Pia Johansson, Anna Vadestrid och Sylve Bengtsson kommer ge järnet under åtta helkvällar i januari och februari nästa år. Foto: Krogrevyn/Lena Larsson

Vallbergasonen Niklas Nilsson ligger inte på latsidan. Sedan en vecka tillbaka kör han krogshow i Ullared och därefter ger han och hans gäng sig i kast med att ställa till med skrattfest i Edenberga.

Förra gången det begav sig, ”Krogrevyn 2.0”, hann knappt biljetterna släppas innan de tog slut. På mindre än ett dygn hade nöjessugna laholmare med omnejd köpt upp de 720 biljetterna och det blev extraföreställningar för att kunna mätta efterfrågan.

Förra biljettsläppet inföll 2021 – efter midnatt mitt under brinnande coronapandemi – och Niklas Nilsson förbluffades över publikens totala gensvar.

– Det var ett otroligt sug! Över 300 biljetter såldes första 45 minuterna, säger Niklas när han minns tillbaka.

– Såklart jätteroligt, men samtidigt var det ganska ”mekkigt” med alla restriktioner och covid-pass som skulle scannas.

Niklas Nilsson utlovar skrattfest på Solbacken. Foto: Krogrevyn/Lena Larsson

Pandemin är sedan länge över och när gänget nu återvänder till Solbacken, efter två års frånvaro, suktar publiken efter comebacken.

– Krogrevyn är saknad! Vi har fått så otroligt många frågor om vi inte kan köra igen och det är ju helt fantastiskt kul, säger Niklas.

Precis som i idrottssammanhang byter man inte ut ett vinnande lag och därför är uppställningen den samma som sist. På scenen och bland borden har Niklas Nilsson återigen med sig glädjespridarna Sylve Bengtsson, Pia Johansson, Mikael Classon och Anna Vadestrid.

Att återvända till Solbacken utan alla praktiska covid-komplikationer känns perfekt.

– Solbacken är väldigt bra! Den ligger lite utanför, men det är ett ställe man lätt kan ta sig till, med bra parkeringsmöjligheter och det är en fantastisk lokal. Den tar även in mer folk och vi behöver inte bryta scenen efter varje föreställning och kan repetera på plats.

Den här gången släpps totalt 1 200 biljetter till åtta föreställningar under fyra veckors tid. I priset ingår show plus tvårätters middag och plåtarna släpps vid midnatt den 1 november.

Det är först till kvarn som gäller.

– Den här gången blir det inga extraföreställningar. Vi kan inte lösa det, det går helt enkelt inte för gänget har fullt upp med andra saker. Så åtta föreställningar, that’s it. Folk får vara på hugget!, säger Niklas och skrattar.

En blandning av sketcher, sånger och monologer blir det när Krogrevyn återvänder till Solbacken. Foto: Krogrevyn/Lena Larsson

Vad bjuder ni på den här gången?

– Ojojoj! Vad bjuder vi inte på, haha! En massa skratt under en helkväll med en härlig blandning av sång, sketcher, monologer. Vi serverar, snackar skit med gästerna, showar och sjunger bland borden och det är ett koncept som verkligen gått hem och blivit mycket uppskattat.

Gänget ligger redan långt fram i manusarbetet. Men som alltid håller de dörrarna öppna och örat mot rälsen för att in i det sista snappa upp lokala kioskvältare.

Nyhetsstoffet mals sedan ner i humorkvarnen.

– Det är ju inte en revy i klassisk tappning men det kommer komma upp lokala händelser. Utan att avslöja för mycket kommer det säkert handla om både ångbåtar, moderatbråk och bilstranden. Alltså stranden! Tar den historien aldrig slut, hahaha!

Pia Johansson och Sylve Bengtsson är välkända ansikten för laholmspubliken efter alla år i Laholmsrevyn. Foto: Krogrevyn/Lena Larsson