Klik venligst
UNDERHÅLLNING 2023-04-30 KL. 07:07

Coated levererade i debuten

Av Rickard Gustafsson

Debuten är avklarad. Indierockbandet Coated från Laholm gick ut på scen, drog av fem låtar på 20 minuter, och fick efter spelningen jubel och applåder av publiken.
– Det satt skitbra för att vara första gången vi stod på scen, vi är supernöjda, säger Kelvin Olsson efter debutgiget i Halmstad.

Coated levererade i debuten
Kelvin Olsson, Filip Borg, Albin Seeberg och Marcus Johnsson i Coated – direkt efter bandets debutspelning på Teaterkällaren i Halmstad. Foto: Rickard Gustafsson

En kylslagen torsdagskväll i slutet av april. För grabbarna i Coated blev bandets första scenframträdande inför betalande publik, på Teaterkällaren i Halmstad, ett varmt minne för livet.

Inför spelningen hade de fyra 23-åriga killarna i bandet repeterat hårt, 20 kvällar senaste fem veckorna. Nervositeten märktes, som sig bör, men de satte i princip varje ton rätt – från första till sista låt.
– Det blev nervöst när jag kom ut och såg att det var mycket folk. Men efter att vi dragit i väg de första noterna släppte det lite och det här känns definitivt som något man vill göra igen, jäkligt kul, summerar sångaren Filip Borg.

– Hela dagen hade jag gått runt nervös och spänd för man ville inte göra publiken besviken. Det var ganska mörkt i lokalen, men vi visste att vi hade familj och många vänner där ute och det kändes tryggt. Vi är jätteglada och tacksamma att vi fick göra vår första spelning i en så fin lokal, men det här var skitkul och nu vill vi bara upp på scenen igen, säger gitarristen Kelvin Olsson.

Filip och Kelvin tillsammans med trummisen Albin Seeberg och keyboardisten Marcus Johnsson inledde med låten ”I’ll go, I’ll go, I’ll go” – första singeln från kommande albumet – och avslutade med att marknadsföra bandets nya singel.
– Sista låten heter ”Stuck in the backdrop”. Den kommer släppas vid midnatt på Spotify, så nu får ni en ”sneak preview” (förhandstitt), meddelade Filip till en nöjd publik som kunde räknas till runt 100.


Sångaren Filip Borg har en röst utöver det vanliga. Trots att han var nervös och inte själv tycker att han nådde upp till normal nivå så gjorde hans sång ingen besviken, tvärtom. Foto: Rickard Gustafsson


På Teaterkällaren fanns det gott om laholmare och Kelvin berättar att reportaget om bandet i LT väckt publikt intresse och gjort att Coateds musik nått ut till fler målgrupper.
– Man kan se det i statistik från Spotify. Innan artikeln var det nästan bara folk mellan 17-25 som hade hört oss, men nu kan man se att det även är många runt 50 som lyssnat. Vi har bara fått positiv respons och nu när musiken börjat delas har även folk som inte är från Laholm hört av sig. Det känns som att det börjar lossna nu, så jäkla kul!

Allt som hänt på slutet har gjort bandet supertaggade. Till sommaren kommer tredje singeln från kommande albumet som fortfarande är namnlöst.
– Singeln har heller inget namn ännu, men det kommer bli vår bästa låt hittills. Nu känner vi momentum och vi har redan fått erbjudanden att spela på några fester i sommar och förhoppningsvis kan vi också boka in fler spelningar, berättar Kelvin.

Debuten är med andra ord avklarad och får betyget med beröm godkänt. Trots det andas det viss självkritik kring själva scenframträdandet när det gäller interaktionen med publiken och varandra.
– Det finns definitivt saker att jobba med, men vi behöver fler spelningar och det kommer bara bli bättre och bättre, säger Filip och får medhåll av Kelvin.
– Jag var så jäkla koncentrerad och tänkte mest på att spela rätt, men allt det kommer när vi blir mer varma i kläderna.


Coateds sista låt på spelningen var "Stuck in the backdrop". En låt som släpptes officiellt på Spotify ett par timmar efter att publiken i Halmstad fått lyssna på den. Foto: Rickard Gustafsson