Klik venligst
UNDERHÅLLNING 2024-06-06 KL. 11:52

Biljetterna till kafferepen går som smör i solsken

Av Johan W Jönsson

Solbackens Bygdegårdsförening har fått till en riktig panghöst med sina kafferep. Såväl Lars-Kristerz som Elisa Lindström kommer och biljetterna är nästan slut.
– Våra besökare har varit lite försiktiga i sitt köpbeteende efter pandemin men nu är vi uppe på samma nivå som före 2020, säger arrangörsföreningens ordförande Christopher Dahlström.

Biljetterna till kafferepen går som smör i solsken
Christopher Dahlström ser fram emot att åter fylla Solbackens bygdegård till bredden under höstens kafferep. Foto: Johan W Jönsson

Visst har det varit lapp på luckan (270 personer) på kafferepen även efter pandemin men då har biljetterna gått först ett par veckor innan aktuellt datum. Nu finns det bara ett fåtal biljetter kvar.

– Det är väldigt jämnt fördelat över de fyra tillfällena. Det visar att det inte spelar så stor roll vem som står på scen. Folk kommer för konceptet först och främst, säger Dahlström.

Kafferepen är en eftermiddagsunderhållning med nostalgi, quiz, gemenskap, underhållning och fika. Allt under ledning av programledaren Uffe "Chrix" Andersson.

Under hösten passeras det 70:e kafferepet i Solbacken. Bygdegården har fyllts en gång i månaden sedan 2015 med uppehåll för pandemin. Samtliga rep har letts av populäre ”Chrix”.

– Generellt är biljettköparna försiktiga med att låsa upp sig långt innan. Det är bara på de maffiga produktionerna som biljetterna går direkt, och på våra kafferep. Makalöst!, ler Dahlström.

Anledningen?

– Biljettpengarna går till föreningslivet. Alla gör det här ideellt. Sedan tycker folk att det är väldigt familjärt och mysigt hos oss. Det är enkelt men ändå mycket proffsigt.

Först ut i höst är Magnus "Trumpet” Johansson den 11 september. En verklig publikfavorit som kommer tillbaka för fjärde gången. Han har tidigare blivit framröstad som publikens val.

– Magnus är verkligen ett med publiken. Samma eftermiddag kommer stand up-komikern Jessica Persson från Osby till oss. Hon har varit efterfrågad, säger Dahlström.

När Elisa Lindström senast besökte Solbackens bygdegård för ett kafferep var det magisk stämning, berättar Christopher Dahlström. Det lär inte bli mindre magiskt vid vid årets julkonsert. Foto: Anna-Lena Ahlström

Den 3 oktober kommer Lars-Kristerz till det 70:e repet. De skulle kommit under pandemin och nu har de äntligen möjlighet att närvara vid ett kafferep på Solbacken i Edenberga.

– Eftersom att de kommer från norr packar de inte bussen och åker söderut bara för ett kafferep. Det krävs att det kommer mer upp till i närområdet och nu passade det. Äntligen!

Den 6 november är det publikens val. Vårens publik har röstat fram en tidigare favorit som återkommer. Varken de ideella krafterna eller publiken vet vem som kommer innan det är dags.

– En väldigt omtyckt och populär grej. Publiken vet ju också att det är något de gillar. Det är såklart även väldigt hedrande för dem eller den som blir publikens val.

Den 18 december kommer högaktuella Elisa Lindström tillbaka för andra gången. Nu för att sjunga in julen. Hon var med i melodifestivalen och ska turnera med Diggiloo i sommar.

– Just nu är hon jätteupptagen med repetitionerna av musikalen ”Är det det här du kallar kärlek” som spelas i Stockholm. Både vi och Elisa är glada över att vi fått till det.

Gästerna åker långväga för att deltaga vid kafferepen. Det kommer besökare från Göteborg, Borås, Sjöbo och Älmhult. Många från Laholm, Markaryd, Halmstad och Ängelholm, så klart.

Gemenskapen i bygdegårdsföreningen är väldigt god. Det är mellan 30 och 35 ideella krafter som ställer upp och jobbar utan ersättning vid varje kafferep. Några kör från Helsingborg.

– Jag kallar dem ideella hjältar. Utan dem hade det inte varit möjligt. För att driva Hallands största bygdegård krävs det att det dras in slantar. Vi försöker hålla lokalen ajour, avslutar Dahlström.

Höstens kafferep på Solbacken

11 september – Magnus Johansson och Jessica Persson

3 oktober – Larz-Kristerz

6 november – Publikens val (publiken får rösta fram en favorit från tidigare kafferep)

18 december – Elisa Lindström