Klik venligst
UNDERHÅLLNING 2024-03-06 KL. 11:15

Antikrundan kommer till Halmstad i sommar

Av Rickard Gustafsson

SVT:s långkörare och populära program ”Antikrundan” besöker Halmstad i sommar. Inspelningen sker den 25 augusti och platsen blir på historiska Slottsmöllan.

Antikrundan kommer till Halmstad i sommar
Antikrundan och programledaren Anne Lundberg med experter kommer till Halmstad den 25 augusti. Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT/Antikrundan

Har du spännande, märkliga eller intressanta föremål som du skulle vilja veta mer om eller att få värderade? Om svaret är ”ja” så markera en stor röd ring i kalendern eller en påminnelse i mobilen för den sista söndagen i augusti.

Då kommer programledaren Anne Lundberg och experterna i SVT:s Antikrundan till Slottsmöllan i Halmstad. Platsen i sig har en anrik 400-årig historia med fina miljöer och intressant arkitektur.

Programmet har sänts i SVT sedan 1989 och Halmstad är en av sex utvalda orter under den nya säsongen. Senast det begav sig var 2012 och då var platsen Stadsbiblioteket.

– Vi ser verkligen fram emot detta! Antikrundan är ju ett populärt program med höga tittarsiffror. Här finns en rik och intressant historia som säkert kan attrahera besökare, och kanske får en och annan halmstadbo också en aha-upplevelse säger Karolina Davidsson, vd på Destination Halmstad.

Antikrundans sensommarturné startar i augusti och fortsätter in i september. Som vanligt kommer tittarna bjudas på överraskningar.

Frågan är bara vilka fynd som hamnar i experternas händer, kanske något spännande från Laholms kommun?

Fakta: Inspelningsplatser för Antikrundans turné 2024

23 augusti: Falsterbo, Photo Art Museum

25 augusti: Halmstad, Slottsmöllan

30 augusti: Norrköping, Värmekyrkan

1 september: Örebro, Frimis

3 september: Uppsala, Botaniska trädgården

6 september: Kiruna, Kristallen

Antikvitetsexperten Knut Knutson har blivit väldigt folkkär efter att ha varit med i Antikrundan sedan starten 1989. Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT/Antikrundan