Klik venligst
UNDERHÅLLNING 2024-07-06 KL. 07:02

Allsång med musikaliska familjen Magnusson

Av Johan W Jönsson

Knäreds Forskarring & Hembygdsförening bjuder traditionsenligt in till allsångskvällar på Bollaltebygget i Knäred. Familjen Magnusson från Vallberga återkommer liksom Helena, Henrik och Kristina Oskarsson och Elvis4Ever.
– Det var himla trevligt förra året. Bollaltebygget är ett mysigt ställe och det är härligt med allsång, säger Petronella Magnusson.

Allsång med musikaliska familjen Magnusson
Familjen Magnusson återkommer till Bollaltebygget. Samuel och Josefina Kling (på kanterna) är dock upptagna av andra åtaganden. Julia Kling är med istället. Ellen, Majken, Helen och Petronella är med även i år. Foto: privat

Familjen Magnusson inleder programmet den 14 juli. Mamma Helen underhåller från scenen med dottern Petronella och barnbarnen Julia Kling, Ellen och Majken Alexandersson.

– Det blir lite annan uppställning än föra året. Det kändes som att det blev väldigt lyckat då. Det är speciellt med allsång, att sjunga tillsammans med publiken, säger Petronella.

Det blir klassisk allsång och sedan bjuder alla i familjen på lite musik var. Helen kommer att sjunga något ur alla de revyer hon medverkat i och Petronella några av sina favoriter.

– Jag ska sjunga några låtar som jag tycker om och ska sjunga på en musikal till hösten. Sedan sjunger barnen blandade moderna låtar. Så det blir en kul mix med bra bredd.

Rolf Åkesson är ordförande i Knäreds Forskarring & Hembygdsförening. Han är glad över att den musikaliska familjen återkommer då han skriver under på att det blev lyckat i fjol.

Familjen Oskarsson tar vid efter familjen Magnusson. Helena, Henrik och Kristina tar ton ihop med publiken och Nya Widuo (där Henrik tagit över efter sin far Benkt Åscar) den 21 juli.

Elvis4Ever avslutar som vanligt allsångskvällarna då de kommer till Bollalt den 28 juli. Bandet återkommer år efter år och är uppskattade på allsången i Knäred.

Det brukar vara mellan 100 och 150 personer på allsångskvällarna i Bollaltebygget. Det finns plats för 200 i tältet och för ännu fler utanför. Allsången är i två akter och det finns servering.

Fakta

Allsång på Bollaltebygget

Söndag 14 juli: Familjen Magnusson

Söndag 21 juli: Familjen Oskarsson och Nya Widuo

Söndag 28 juli: Elvis4Ever