Klik venligst
SPORT 2023-05-29 KL. 17:54

Ysby upp i serieledning efter storseger

Av Johan W Jönsson

I sexan leder Ysby tabellen obesegrade. I den senaste matchen slog man ett ungdomligt Hasslöv med hela 9-0. Genevad/Veinge hänger på bakifrån genom en bekväm seger mot Ränneslöv. I fyran suktar Lilla Tjärby efter första trean medan Laholm är kvar i topp i damfyran.

William Hjelm gjorde tre mål för Ysby vid vinsten med 9-0 mot Hasslöv. Han leder seriens skytteliga med sina totala sju mål. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Ysby fortsätter att imponera i division 6. Segern med 9-0 mot Hasslöv gör att YBK är i topp i tabellen. Laget har även gjort flest mål i serien (25 på sju matcher).

Ett ungt Hasslöv med mängder av rutinerade spelare borta hade inget att sätta emot serieledarna. William Hjelm gjorde hattrick och Otto Nilsson samt mittback Filip Svensson två var.

YBK har inte mött toppkonkurrenterna HGH och Sperlingsholm/Skuggan än. I nästa match väntar dock spel mot trean Harplinge/Gullbrandstorp/Haverdal.

Skogaby hade 3-1 med halvtimmen kvar att spela mot Sennan men tappade till 3-3. I SBK gjorde Besart Mazreku comeback. Han har annars gått över till att bli domare, en duktig sådan.

Genevad/Veinge besegrade Ränneslöv med 4-0 (2-0). Frånsett en period i början på andra halvlek var GIF/VIF det bättre laget i matchen. Man skuggar topptrion i tabellen.

Kornhult/Hishult vann derbyt mot Walldia med 3-2. BKW vände underläge 1-0 till ledning 2-1. K/HFF avgjorde genom Casper Carlsson på nick i minut 82.

Skottorp tog ledningen med 1-0 mot tabelltvåan Sperlingsholm/Skuggan. I paus låg man under med 3-1 och slutligen föll SIF med 5-1.

Lagets ålderman Fredrik Gustafsson har skadat hälsenan och lär inte spela mer i år. Samuel Johansson, född 2009, gjorde debut i SIF. Farfar heter Rolf och är före detta teknisk spelare och ordförande i LFK.

Lilla Tjärby väntar fortfarande på första segern i fyran. Getinge skapade mest i försa halvlek och ledde med 1-0 i paus. I andra halvlek var det mycket LTIK.

Getinge gjorde 2-0 på straff och LTIK tryckte förgäves på för ett mål. Det är tufft för nykomlingarna underifrån. LTIK, Getinge och Skrea tampas alla i botten.

I damernas division 4 leder Laholm alltjämnt serien före Snöstorp Nyhem. Mot Hylte fick LFK kämpa. 1-1 i paus blev 2-1 i andra. Linnea Nilssons mål blev avgörande.

K/HFF hjälpte LFK i topp genom att norpa en poäng av tvåan Snöstorp Nyhem. Sofia Nilson gjorde såväl 1-0 som 2-1 till sitt lag men SNFF kom igen.

Även Lagan kryssade fram till 2-2. Matchen mot HGH, som i fjol spelade i ettan med LFK, var mållös i paus. Ida Pettersson var tillbaka efter utlandsvistelse och gjorde 2-1-målet.

Linnea Nilsson avgjorde LFK:s match mot Hyltebruk. Tack vare Kornhult/Hishults kryss mot tvåan Snöstorp Nyhem leder nu LFK serien med tre pinnar. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Resultat och målskyttar:

Fyran:

LTIK-Getinge IF 0-2 (0-1)

Sexan:

HIS-YBK 0-9 (0-6)
Mål YBK: William Hjelm 3, Otto Nilsson 2, Filip Svensson 2, Jafar Ibrahim, Adam Thorén

SBK-Sennans IF 3-3 (2-1)
Mål SBK: Qerim Mustafa 2, Kewin Hansen

GIF/VIF-RGIF 4-0 (2-0)
Mål GIF/VIF: Erik Baumgarten Kinsch, Armin Darban, Ludvig Persson, Daniel Andersson

K/HFF-BKW 3-2 (2-0)
Mål K/HFF: Noah Lundin Svensson, Robin Jönsson, Casper Carlsson
Mål BKW: Besim Fetahi, Felix Eriksson

SIF-Sperlingsholm/Skuggan BK 1-5 (1-3)
Mål SIF: Oscar Gustafsson