Klik venligst
SPORT 2023-06-06 KL. 06:02

Ysby och Laholm fortsatt i topp

Av Johan W Jönsson

Laholms FK vann derbyt mot Kornhult/Hishult med 7-1 och är fortsatt i topp i damernas division 4. I topp är även Ysby efter uddasmålsseger i toppmötet mot HGH. Även Genevad/Veinge hakar på i toppen. Häng med på det lokala fotbollssvepet.

Laholms Moa Jönsson Dunder dundrar in ett inlägg mot Kornhult/Hishults mål. LFK vann med 7-1. Foto: Johan W Jönsson

Laholm hade 4-1 i paus mot Kornhult/Hishult och vann till slut med 7-1. Vendela Markow gjorde tre mål mot sin moderklubb och Linnea Nilsson två.

LFK:s tre sista mål kom sista fem minuterna då hemmalaget fick igång passningsspelet ordentligt mot ett tröttkört K/HFF som kämpat tappert.

I matchen gjorde Felicia Grufman Jönsson comeback för LFK. Hon är hemma från studierna i USA över sommaren. Hon gjorde division 1-matcher för LFK under sitt förra sommarlov.

FC Lagan stod över den senaste omgången och möter jumbon Torup/Rydö i sin nästa match först den 15 juni. Torup/Rydö är sist i tabellen med noll poäng.

Genevad/Veinge slog Walldia med klara 5-0 (3-0) och gick upp som trea i sexan. Ferdijan Kurtic gjorde två av målen och delar skytteligaledningen med bland annat Ysbys William Hjelm (sju mål).

Skogaby kryssade mot Simlångsdalen i en händelserik match. SBK hade 2-0 redan efter 20 minuter. Sedan fick man en spelare utvisad och ”Dalen” reducerade innan paus.

I andra gjorde hemmalaget också 2-2. I minut 86 satte Anders Thid, fostrad i just SBK, 3-2. I minut 92 lyckades dock Bujar Mazreku pricka in 3-3 och rädda en röd poäng.

Kornhult/Hishult låg under med 4-0 i halvtid mot Sperlingsholm/Skuggan. I andra stoppade K/HFF blödningen och reducerade till slutresultatet 4-1.

Ysby tog en fin skalp när man hemmabesegrade HGH i ett toppmöte. YBK hade 1-0 i paus efter mål av Rasmus Liedman. HGH kvitterade i minut 86.

Då var YBK ett uträknat lag och de flesta i gulsvart ville bara att domaren skulle blåsa av. Men inte Adam Thorén som fri mot mål satte 2-1 på halvvolley och såg till att YBK behåller serieledningen.

Skottorp gjorde en bra första halvlek mot Sennan och ledde med 1-0 i paus. Det borde varit mer. Sista halvtimmen tappade grönt allt och släppte in fyra mål till förlust 4-1.

Ränneslöv och Hasslöv kryssade - 2-2 efter ledning med 1-0 för Giffen i paus. RGIF hade även 2-1 innan HIS kvitterade på slutet.

Lilla Tjärby lyckades inte rå på tabellettan Galtabäck i fyran och föll med 2-0 (1-0). Att det var toppen mot botten syntes det inte mycket av på plan. Men Galtabäcks seger var ändå välförtjänt.

Vendela Markow gjorde tre av LFK:s mål mot moderföreningen K/HFF. Foto: Johan W Jönsson