Klik venligst
SPORT 2023-10-02 KL. 17:23

Ysby BK klart för femman efter dramatik

Av Johan W Jönsson

Ysby är klart för spel i division 5 med två omgångar kvar att spela. Det krävdes seger mot Skogaby. YBK vann med 3-2 sedan Jafar Ibrahim avgjort på stopptid.
– Det känns väldigt skönt att det är klart nu då vi har två tuffa matcher kvar, säger tränare Tomas Karlsson.

Ysby BK klart för femman efter dramatik
Efter att avancemanget säkrats korkades bubblet upp bland jublande Ysby BK-spelare och ledare. Foto: Johan W Jönsson

Segern mot Skogaby satt otroligt hårt inne. Ysby tog förvisso ledningen med 1-0 genom William Hjelm. Men SBK kom tillbaka i medvinden och både kvitterade och tog ledningen.

De rödas mål gjordes av Arnon Khamphuak och Bujar Mazreku. Det var bud på fler SBK-mål. Ysbyspelarna såg tagna ut av stundens allvar och det var svårspelat i vinden.

Efter timmen spelad kvitterade William Hjelm snyggt till 2-2. Sedan började jakten på segermålet som innebar avancemang och det skulle visa sig vara en tuff uppgift.

Det var spel mot SBK:s mål under hela den andra akten. De röda gjorde allt för att freda sitt mål men hade också fru fortuna på sin sida. YBK radade upp inte mindre än fem (!) ramträffar.

I bortakassen storspelade Kasper Karlsson. Han räddade med alla kroppsdelar. När många var beredda att ge upp kom så det förlösande målet till slut.

Inhopparen Jafar Ibrahim var kylig när läget dök upp i minut 92. Efter flipperspel skickade han upp bollen i nättaket till vild hemmaglädje.

Ibrahim slet av sig matchtröjan och firade på Ronaldo-manér. Det gula kortet tog han med glädje sedan han hamnat underst i en TV-puckhög med de gula.

En kort stund senare blåste domaren Lindrit Aliju av matchen och såväl segern som avancemanget var ett faktum.

– Det var spänt då vi verkligen ville vinna och få avancemanget överstökat. Det är en stor lättnad nu då det hade varit tufft att vinna i Simlångsdalen eller mot Sperlingsholm, säger Karlsson.

Traditionsenlig kullerbytta framför hemmapubliken efter segern mot Skogaby som innebar säkrat avancemang till femman. Foto: Johan W Jönsson

Varför spelar Ysby i division 5 2024?

– Efter Sperlingsholm Skuggan så har vi varit det bästa laget. Vi har ett stabilt gäng där många bidragit. Sedan har vi bra kondition. Vi har sprungit sönder de andra lagen.

Någon du vill lyfta extra efter den avgörande segermatchen?

– Heter man Jafar Ibrahim, hoppar in med tio minuter kvar och avgör matchen på mer eller mindre sista sparken. Då ska man ha den. Så är det bara!, säger Tomas Karlsson.

Han kom som ny tränare till YBK 2011. Efter tolv säsonger får han nu kröna sin långa tränargärning i klubben med ett avancemang. Efter säsongen tackar han för sig.

Två omgångar återstår. YBK kan fortfarande vinna serien men allt talar för att Sperlingsholm Skuggan avgör mot Hasslöv i nästa omgång innan seriefinalen väntar.

Genevad/Veinge vände och vann mot Kornhult/Hishult och har ett grepp om tredjeplatsen. Bästa trean kan få ta steget upp i division 5. I kommande omgång möter GIF/VIF fyran HGH.

Walldia tog första segern på länge när jumbon Hasslöv slogs tillbaka med 5-2 efter ett hattrick av Kenan Ramadani. Ränneslöv förlorade med 3-0 mot HGH.

Ett brandskattat Skottorp lyckades besegra Simlångsdalen med 4-3. Oscar Gustafsson gjorde alla mål för SIF. Colin Johansson (född 2011) blev i matchen klubbens yngsta A-lagsspelare någonsin.

Lilla Tjärby lyckades inte följa upp segern mot Derome Åskloster (5-4) med en ny skalp mot ett topplag i fyran. Tabelltvåan Kungsbacka City vann med klara 4-0 (2-0).

– Som vanligt på sistone gjorde vi en bra match spelmässigt och lirade i princip lika bra som City. Men vi gör inte mål och släpper in billiga mål, säger LTIK-coach Mats Johansson.

Ysby BK är klart för division 5. Detta sedan Skogaby BK besegrats med 3-2 efter sent avgörande. Foto: Johan W Jönsson

Resultat och målskyttar:

Sexan:

YBK-SBK 3-2 (1-2)

Mål YBK: William Hjelm 2, Jafar Ibrahim

Mål SBK: Arnon Khamphuak, Bujar Mazreku

BKW-HIS 5-2 (3-1)

Mål BKW: Kenan Ramadani 3, Antonio Saitovski, Besim Fetahi

Mål HIS: Albin Hansson, Felix Strömberg

K/HFF-GIF/VIF 2-3 (2-1)

Mål K/HFF: Jesper Uhlin, Rasmus Jönsson

Mål GIF/VIF: Noak Pettersson, Robin Wik, Ferdijan Kurtic

RGIF-HGH FC 0-3 (0-2)

Simlångsdalens IF-SIF 3-4 (1-1)

Mål SIF: Oscar Gustafsson 4

Fyran:

Kungsbacka City FC-LTIK 4-0 (2-0)