Klik venligst
SPORT 2024-06-24 KL. 12:48

Wahlunds LFK slog kompisen Edmans gäng

Av Johan W Jönsson

Efter två försmädliga poängtapp i matcher som Laholms FK borde vunnit blev det stabil 2-0-seger mot jumbon Hittarp. I paus var det samma siffror.
– Det var skönt att studsa tillbaka! Den här matchen påminde om den senaste vi spelade men den här gången stängde vi bakåt, säger tränare Joseph Wahlund.

Wahlunds LFK slog kompisen Edmans gäng
Herman Johansson var planens kung mot Hittarp och nickade bland annat bort en boll på mållinjen. LFK vann med 2-0. Foto: Halmstadsport/arkiv

Förlusten mot bottenlaget Bergdalen i förra omgången sved. Därför var det ett revanschsuget men något tunt LFK som åkte söderut för att möta Erik Edman-tränade Hittarp.

Då Laholm har flera spelare födda 2005, alltså studenter, i truppen har de senaste veckorna störts av olika former av aktiviteter och firanden. Nu var det studentresa som ställde till det.

– Det har inte gjort mig direkt orolig men att vara 13 på träningarna istället för 20-22 är störigt och det stör absolut i uppladdningen. Så det ska bli skönt att ha alla på plats igen, säger Wahlund.

LFK gjorde en väldigt bra första halvlek. Hittarp skapade ingenting av värde samtidigt som LFK skapade flera vassa chanser utöver målen och hade 7-1 i hörnsparkar.

1-0 föll efter 25 minuters spel. LFK vann boll på egen planhalva och Zemri Callaku hittade Simon Palmkvist på djupet. Han tog ner bollen på bröstet och pangade in 1-0.

– Vi kontrade på deras bolltapp. Simon avslutade med vänstern och målvakten var på bollen men den gick in. Simon tränar bra, har tagit ett kliv till och har gjort en jättebra säsong.

LFK skapade ytterligare chanser. Gjenis Zeqiri avslutade utanför mål en gång och fick inte träff vid det andra försöket. Dessutom kom lagkapten Lucas Ragnarsson inte till skott i öppet läge.

I den första halvlekens slutskede knoppade Adam Vernersson in 2-0 på LFK:s sjunde hörna i matchen. Nils Hedström var den som servade och noterades för assisten.

– Vi leder rättvist med 2-0 i paus och är ganska nöjda med hur vi utför första halvlek. Det var skönt att få tvåan innan paus. I andra kunde vi låta Hittarp ha mer boll utan att det gjorde något.

Hittarp har endast gjort nio mål under säsongen så här långt och merparten har varit efter kontringar. Därför var det viktigt att inte ge hemmalaget chans att ställa om.

Adam Vernersson knoppade in 2-0 till LFK och gjorde därmed sitt fjärde mål för säsongen. Foto: Halmstadsport/arkiv

Max Johnsson i LFK-kassen gjorde en bra räddning och kom ut och gjorde sig stor vid ett tillfälle så att avslutet gick utanför. Dessutom nickade Herman Johansson bort en hörna vid sin stolpe.

– Det var ändå relativt stabilt. Hittarp hade flera inlägg som gick för långt och ett antal misslyckade sistapassningar. De hade även ett mål avvinkat för offside. Annars bra kontroll.

LFK skapade också chanser att avgöra. Adam Vernersson nickade på nytt efter hörna och målvakten klarade. Men var bollen inte inne? Ludvig Larsson hade också ett halvt friläge.

– Det var väl 7-4 till oss i målchanser under matchen. Hade de fått in 1-2 hade det kanske blivit lite oroligt. Nu blev det inte det. Hittarp är lite för oheta hittills i år, men det kan vända.

Du känner till Hittarp väl?

– Ja, jag har fem gamla elever som spelar där och jag och Erik (Edman) och deras assisterande tränare har spelat ihop i HIF och känner varandra väl. De bygger långsiktigt. Det blir bra på sikt.

Herman Johansson var matchens bästa spelare. Han satte knappt en fot fel och bröt linjen med sina uppspel. Även Max ”Nollan” Johnsson kvitterade ut högt betyg.

Oscar Murro saknas resten av vårsäsongen på grund av en skada i baksida i lår. I övrigt ska resterande spelare vara tillgängliga för spel i den svåra hemmamatchen mot Västra Frölunda.

– Det är roligt med tuffa matcher! Det är det bästa lag vi mött hittills i år och de slog Astrio nu. Men det är lite tombola vilket lag de kommer med. Oavsett är det inte risk för underskattning.

LFK:s lag mot Hittarp (4-3-3):

Max Johnsson -

Adam Johansson, Herman Johansson, Jonatan Falk, Nils Hedström -

Besnik Callaku, Zemri Callaku, Lucas Ragnarsson (K) -

Adam Vernersson, Zemri Callaku, Simon Palmkvist

Avbytare: Amadeus Bäckman (mv), Lirak Cakolli, Viggo Dahl, Arber Nikiqi, Ludvig Larsson, Hugo Persson