SPORT 2022-01-11 KL. 19:15

VVK hoppas få fullfölja säsongen och på avancemang

Av Johan W Jönsson

Vindrarps VK:s herrar ligger trea i division 2 södra. Men det är hela 18 poäng upp till serieledande Ystad med full pott. VVK har dock bara spelat hälften så många matcher som skåningarna. ”Målsättningen är att bli ett division 1-lag igen”, säger VVK:s tränare Daniel Skogsberg.

VVK hoppas få fullfölja säsongen och på avancemang
Vindrarps VK:s herrar vill tillbaka till ettan. I mitten på översta raden syns spelande tränare Daniel Skogsberg. Foto: VVK

Facit hittills under säsongen är fyra segrar och en förlust. Seger 3-1 mot Gothia B följdes upp med 3-0-seger mot Lund C, Ymer och KFUM Göteborg C.

– Tabellen är haltande och lite halvsvår att tyda. I de avslutande 3-0-segrarna var det inget snack. Där var vi det bättre laget rakt igenom, säger Skogsberg och fortsätter:

– Annars har det varit lite upp och ner. Så fort vi släpper ifrån oss initiativet i matcherna får vi problem. Vi måste driva och vara spelförande. Därför är vi får egen största fiende kan man säga.

Ystad leder serien på 30 poäng efter tio spelade matcher. Moheda är tvåa på 18 poäng efter åtta matcher, Vindrarp trea på tolv poäng efter fem matcher och Helsingborg fyra på tio poäng efter lika många matcher som VVK.

Det är bara ettan som får möjlighet till avancemang och det via kval. Det är ett arv från säsongen 2019/2020 då alla lag som hade möjlighet till avancemang fick chansen då serien avslutades i förtid på grund av corona.

– Vi vill tillbaka till ettan. Sedan är uppägget i tvåan lite speciellt med två matcher på en dag och sedan långt uppehåll. Det sliter på kroppen och det är tufft mentalt, säger Daniel.

Det är svårt att få den riktiga tändningen i träning när det är så långt mellan matcherna, menar han.

– Det blir inte jättelätt att spela bra hela tiden med de förutsättningarna. Framförallt inte för oss som är vana att spela mycket matcher. Men målbilden är att vi ska uppåt igen.

Truppen är i stort sett densamma som i fjol. Erfarna Anton Pålsson har dock lagt av. Dessutom kan Petter Gustavsson bara vara med sporadiskt.

– Där tappar vi många matcher i rutin. Det är två stabila killar som varit med väldigt länge. Men vi får försöka kompensera för det med ungdomlig entusiasm.

Har ni lag för att kunna gå upp igen?


– Ja, det tycker jag att vi har. Vi har ändå tolv, tretton spelare i truppen och vi är jämna med de andra topplagen. Alla kan slå alla där uppe. Det är dagsform som avgör.

Filip Pålsson som var libero i Örkelljunga VK i Elitserien under flera år gick tillbaka till sin moderklubb för ett par år sedan och är en nyckelspelare som spiker.

– Traditionellt har vi varit beroende av våra kanter men hittills den här säsongen har vi även fått med centrarna på ett bra sätt. Men kanterna är en nyckel för oss.

På kanterna spelar utöver Filip Nilsson även Daniel Skogsberg själv, Erik Hansson och Petter Gustavsson, när han är med.

I det senaste sammandraget fick VVK stå över spel på grund av covidsmitta i truppen. De matcherna har istället skjutits fram till ännu obestämt datum.

– I samråd med tävlingsledning, smittskydd Halland och motståndare valde vi att flytta de matcherna.

Det har inte varit snack om att ställa in även den här säsongen?

– Inte än så länge i alla fall. Förra säsongen blev det ju bara fyra matcher så jag hoppas verkligen att vi kan spela färdigt i år, avslutar Daniel Skogsberg.