Klik venligst
SPORT 2023-06-02 KL. 09:32

VM-äventyret gick över förväntan

Av Johan W Jönsson

Laholmarna Frida Jonsson och Josefine Jacobsson blev treor i sin första tävling i Hyrox. De deltog för skojs skull men bronset blev till en VM-kvalificering. Frida och Josefine åkte till Manchester och slutade på en hedrande elfte plats.
– Det gick verkligen över förväntan!, säger Frida.

VM-äventyret gick över förväntan
Frida Jonsson och Josefine Jacobsson kom elva på VM i Hyrox i Manchester. Foto: privat

Hyrox är en relativt ny tävlingsform. Det handlar om konditions- och styrketräning. Man tävlar i par och löper en kilometer innan man gör en funktionell övning. Detta repeteras åtta gånger.

Josefine fick en Hyrox-tävling i Stockholm i födelsedagspresent av Frida. De åkte dit, tävlade för skojs skull och råkade komma trea vilket innebar att de kvalificerade sig för VM.

– Vår tanke var först: ”Vad ska vi på ett VM och göra?” Men efter vissa påtryckningar kändes det ändå självklart att åka och ta chansen, säger Frida.

Såväl Frida som Josefine är småbarnsmammor och fulltidsarbetande. Inför VM tränade de så mycket de hann. Främst handlar det om ”hemmaträning”.

– På VM hade vi betydligt tyngre vikter än vad vi hade när vi tävlade i Stockholm. Trots det kom vi i mål på en bättre tid. Så vi är verkligen jättenöjda!, säger Frida.

Sluttiden på 1,07,16 renderade i en elfte plats av total 72 deltagande par i åldersklassen 30-39 år. En fin, fin slutplacering för de båda laholmstjejerna alltså.

– Det var ett mycket bättre resultat än vad vi vågat hoppas på. Dagen efter var benen lite trötta och slitna. Det var lite längre ner till golvet än vanligt, skrattar Frida.

– Vi vill gärna tacka våra sponsorer som hjälpt oss på vägen mot det här äventyret. De har gjort att vi känt oss starka, snygga och fulla av energi, ler Jonsson.

Gav VM mersmak?


– Absolut! Det kommer säkert att bli fler tävlingar för vår del i framtiden. Vi visade ju faktiskt att vi hade på ett VM att göra, avslutar Frida Jonsson.


Frida ror och Josefine peppar på VM i Hyrox i Manchester. Foto: privat


Läs mer:

Tävlade för skojs skull och kammade hem ett brons