SPORT 2021-11-10 KL. 10:48

Vintercupen ställs in även i år

Det blir ingen Vintercup 2021 heller. För få anmälda lag gör att Skogaby BK väljer att ställa in turneringen även 2021. “Det känns tråkigt men det har varit en lång säsong och många är trötta”, säger cupgeneralen Håkan “Cralle” Johansson.

Vintercupen ställs in även i år
Kornhult/Hishults Victor Ottosson och Walldias Kenan Ramadani i Vintercupen 2019. Bild: Johan W Jönsson/arkiv

I fjol ställdes Vintercupen in på grund av pandemin. I år fanns det möjlighet att genomföra cupen. Men att lagen fick förlängd säsong gjorde att intresset var lågt.
– Det känns som att spelarna behöver vila. Vi hade kunnat köra en dag med både gruppspel och slutspel men det kändes för osäkert.
– För Skogaby BK hade det inte blivit ekonomi i det. Men det är inte därför vi kör cupen. Det är för fotbollens och lagens skull, säger Cralle.

Vintercupen har anor sedan början på 1980-talet och har utöver ett kortare uppehåll i mitten på 1990-talet spelats varje år fram till och med 2019.
Anmälda lag var Skogaby (två lag), Kornhult/Hishult, Lilla Tjärby, Walldia, Ysby samt regerande mästarna Centern från Halmstad.
– Förr spelades cupen alltid i månadsskiftet oktober-november. Nu har vi kört senare. När jag bokade halltider hade jag ingen aning om att säsongen skulle bli förlängd.

Laholms FK spelar både med A-laget och U19 över båda Vintercupens tilltänkta spelhelger. Så där föll två lag bort direkt.

Trots att cupen ställts in två år på raken nu ger Cralle inte upp. Nästa år siktar han på att kunna genomföra Vintercupen igen.
– Är jag bara kvar i styrelsen så hoppas jag att vi kan fortsätta med Vintercupen. Det är ändå en cup med mycket tradition som har varit väldigt uppskattad och populär genom åren.

Text & Foto: Johan W Jönsson