Klik venligst
SPORT 2023-02-27 KL. 14:44

Vinst, förluster och kryss i DM

Av Johan W Jönsson

DM-spelet har dragit igång ordentligt. Ränneslöv gjorde en bra match men förlorade mot Getinge. Ett decimerat Skottorp var utan chans mot Leikin. Laholm och Lilla Tjärby kryssade och Genevad/Veinge vann. Läs vad som sägs i de olika laholmsklubbarna nedan.

Vinst, förluster och kryss i DM
Skottorps Oskar Nilsson i DM-matchen mot Leikin. Ett åderlåtet SIF föll med 9-0. Foto: Halmstadsport

Lilla Tjärby spelar i grupp ett och hade redan gjort en match i DM då man besegrat seriekollegan Kungsbacka City med 2-1. En fin skalp för division 4-nykomlingen.

I sin andra DM-match ställdes man mot IF Norvalla. Ett lag som varit många säsonger i fyran men som i år spelar i femman. Matchen slutade 1-1 efter LTIK-ledning 1-0 i paus.

– Första halvlek är helt okej från vår sida. Vi roterar väldigt mycket i andra och tappar lite men matchen var ännu en bra genomkörare, säger LTIK:s tränare Mats Johansson.

I grupp fem
ställdes Ränneslöv mot Getinge IF. Motståndet från norra Halmstad är nykomlingar i fyran i år och har förstärkt laget rejält.

Trots det gav RGIF dem en riktig fajt på konstgräset i Veinge. Giffen gick in och smällde på tufft i närkamperna. Martin Larsson gjorde 1-1 efter fint kombinationsspel.

– Tyvärr släpper vi in 2-1 efter 20 sekunder. Men som helhet är detta nog en av de bättre insatser vi gjort på ett tag sett till motstånd, säger RGIF:s lagledare Anders Jönsson.

Det tog tid för Getinge att punktera matchen. Trean och fyran bakom duktige Henrik Olsson i Ränneslövs mål kom först mot slutet av matchen.


Martin Larsson (i grönsvart) gjorde RGIF:s mål mot Getinge. Ränneslöv gjorde en bra match men föll med 4-1. Foto: Johan W Jönsson


LFK ställer upp med U-laget i DM. Ungdomarna Harry Nilsson och Jakob Larsson, som normalt tillhör seniortruppen, förstärkte till matchen mot Löftadalen i grupp sju.

Jakob Larsson gav LFK ledningen med 1-0. I paus stod det 1-1. Division 5-laget Löftadalen gick upp till 3-1 i andra innan LFK kom tillbaka till 3-3 efter mål av Eric Fagerström och Harry Nilsson.

– Vi hade tur! Vi börjar matchen bra men sedan tar vi många felbeslut och slarvar mycket. Vi lyckas inte höja tempot i andra men vaknar till på slutet, säger coach Mirro Liliengren.

– Vi är inte helt nöjda! Vi var bättre både tekniskt och fysiskt än Löftadalen. Men vi hade för lågt tempo i vårt passningsspel och slarvade tekniskt. Positiv savslutning dock, fyller Mikael Johansson i.

GIF/VIF är lottat in i grupp åtta. Där ställdes de mot division 6-kollegan Slöinge i den inledande matchen. Efter en mållös första halvlek gick GIF/VIF upp till 2-0.

Slöinge reducerade sent men lyckades aldrig nå en kvittering. Erik Baumgarten Kinsch visar fin form i GIF/VIF och gjorde båda lagets mål i matchen.

– Bra spel över hela planen! I andra halvlek skapar vi mer och mer och får till slut utdelning. Efter 2-0 blir vi lite för bekväma men vi reder ut det, säger assisterande tränare Robin Wik.

I grupp elva var ett decimerat Skottorp chanslöst mot division 4-favoriten IF Leikin. Det blev 9-0 i baken efter 5-0 i paus. SIF fick ställa en utespelare i mål och hade bara två avbytare.

– Förutsättningarna inför matchen var inte riktigt optimala med sena avhopp och redan innan det en del borta. Men vi tar oss igenom matchen, säger SIF:s nya tränare Oskar Moberg.

Fakta:

LTIK-IF Norvalla 1-1 (1-0)
Mål LTIK: Erik Hansson

Övriga lag i grupp 1: Alets IK, Kungsbacka City FC, Lerkils IF och Annebergs IF.

RGIF-Getinge IF 1-4 (1-2)
Mål RGIF: Martin Larsson

Övriga lag i grupp 5: Ullareds IK, Kung Karl BK, Vapnö IF och Torup/Rydö FF.

Löftadalens IF-LFK 3-3 (1-1)
Mål LFK: Jakob Larsson, Eric Fagerström, Harry Nilsson

Övriga lag i grupp 7: Åsa IF, BK Viljan, Långås/Morup. Kornhult/Hishult FF har hoppat av.

Slöinge GoIF-GIF/VIF 1-2 (0-0)
Mål GIF/VIF: Erik Baumgarten Kinsch 2

Övriga lag i grupp 8: Vinbergs IF, Frillesås FF, Väröbacka GIF, HGH FC.

IF Leikin-SIF 9-0 (5-0)

Övriga lag i grupp 11: IF Böljan, Stafsinge IF, Oskarström IS, Sperlingsholm/Skuggan.


Erik Hansson gjorde 1-0 till Lilla Tjärby mot Norvalla. Matchen slutade 1-1. Foto: Johan W Jönsson