SPORT 2022-06-15 KL. 10:14

Vindrarpsprodukt till elitserien

Av Johan W Jönsson

Linus Björk är nybakad student på RIG i Falköping. Kommande säsong ska den Vindrarpsfostrade spelaren spendera i Örkelljunga VK:s elitserielag. ”Det känns bra att jag har fått ett kontrakt med ÖVK. Jag hade andra anbud men detta känns bäst för mig”, säger Linus.

Vindrarpsprodukt till elitserien
Linus Björk med Vindrarps VK som moderklubb, är klar för spel i Örkelljunga VK i Elitserien. Foto: RIG Falköping

Han har tränat med ÖVK från och till under gymnasietiden. Det gjorde valet ganska lätt i slutändan. Ytterligare fem, sex klubbar var intresserade av Linus tjänster.

– Örkelljunga är nära och bra då jag har familjen i Våxtorp. Dessutom är det en bra klubb som jag har fått ett gott intryck av under tiden då jag har tränat med dem.

Linus beskriver åren på riksidrottsgymnasiet i Falköping som lärorika och utvecklande. Det har varit mycket träning som har givit resultat, menar han.

– Jag har spelat med elitserielaget hela den här säsongen. Det har varit kul att åka iväg på matcher och allt däremellan. Jag har även utvecklats på det personliga planet.

Björk spelar mestadels center men han kan även spela till höger vid behov. En av hans största styrkor är serven.

– Mina största styrkor ligger annars i att bidra med energi och hjälpa de andra laget att prestera - att höja mina lagkamrater.

– Serven är vass just nu. Blockspelet har kommit på sistone, anfallsspelet har blivit bättre och även försvaret har kommit mer och mer.

Björk säger att det är många pusselbitar som fallit på plats på slutet och att det ska bli kul att få bygga vidare på det under säsongen med Örkelljunga i Elitserien.

VVK:are i ÖVK är inte ovanligt. En rad spelare har representerat båda klubbarna. Filip Nilsson gjorde avtryck för ett par år sedan. I dagens trupp finns redan Victor Schön (född 2006).